Türkiye Yoksul Ülkelere Hollanda'dan Daha Çok Yardım Ediyor.

 

 

OECD: Türkiye Yoksul Ülkelere Hollanda'dan Daha Çok Yardım Ediyor.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü OECD'nin 2014 Yazanağına göre, Türkiye yoksul ülkelere yardımda Hollanda'nın daha üzerinde.

2011 Yılı sayılarının kullanıldığı sıralamada kıstas olarak NET Yardım tutarları kullanılmış. Bu ne demek? Doğrudan veren ülkenin cebinden çıkan ve geri gelmeyecek para demek. Örneğin "al bu parayı ama bu parayla benim mallarımı alacaksın" dedi mi, o "net yardım" sayılmıyor. Birçok batılı ülke yaptıkları yardımları öyle ya da böyle kendi ekonomilerini güçlendirecek biçimde harcıyorlar. O yüzden onların net yardımları düşük.

 

Züğürt Ağa: Türkiye birçok zengin ülkenin üstünde.

Bu gibi kıstaslara göre, 2011'de Türkiye'nin cebinden 799 milyon dolar çıkmış. Hemen altında 745 milyon dolarla Hollanda var. Türkiye sıralamada 15. Verdiği bu yardımlarla Türkiye Hollanda, Danimarka, İsviçre, Belçika, İspanya, UNICEF, IMF, Birleşik Arap Emirlikleri, Kore, İrlanda, Fİnlandiya gibi zengin birçok ülke ve kuruluşu geride bırakmış.

image

 

Türkiye'nin Yardımları genellikle Arap Ülkelerine

Açıklamalara göre, Türkiye'nin yardımlarının büyük bölümü, Türkiye'ye sığınmacı olarak gelen Suriye'liler için kullanıldı. Geri kalanı "Arap Baharı" ile karışan Arap ülkelerine yardım olarak giderken, bir bölümü de Türk cumhuriyetlerine gitti.

Bazı Zengin Ülkeler Çok Cimriler

Listede ilgi çeken konulardan birisi, bazı ülkelerin net yardımlarda çok cimri olmaları. Örneğin Yunanistan yalnızca 27 milyon dolar yardım yapmış. Türkiye'nin 30'da birinden daha az! İsrail yalnızca 31 milyon dolar. Ayrıca Portekiz, Polonya, Rusya, Yeni Zelanda, Romanya, Litvanya, Estonya, Macaristan, İzlanda giib ülkeler cimrilikte yarışıyorlar. Slovenya 4, Romanya 3, Güney Kıbrıs ise yalnızca 1 milyon dolar yardım yapmış! Aşağıdaki listede görebilirsiniz...

 

image 

 

Eğer tüm OECD 2014 Yardım yazanağını okumak isterseniz (ingilizce) tıklayın.

    • turgay kulaç

      By turgay kulaç

      O yardım falan değil. Tayyip'in yanlış Suriye politikasının sonucu. Bedelini de Türk halkı ödüyor. Suriye'deki savaşa çomak soktu, alevlendirdi. Bir sürü Suriyeli Tayyip yüzünden öldü. Ölüyor.

      Tayyip sandı ki, Avrupa, Amerika gelip savaşa girecekler Suriye'de. Tayyip ve Düşişleri bakanı Davudoğlu sap gibi kaldılar. Sonra onların azdırdığı savaştan kaçan Suriye'liler Türkiye'ye geldiler. Onların da faturasını Türk halkı ödüyor. Finlandiya, Belçika salak mı da Türkiye'den daha az yardım yapıyor?

      Bölücü tayyip bir gün Lahey mahkemesinde yargılanacak!

      • Cengiz Öztürkler

        By Cengiz Öztürkler

        Basbakanimiz ve Ak Parti Türkiye'yi dünya devleti yapti. Ögünmeniz gerekirken zir zir konusuyorsunuz. Ne nankörlük bu böyle be. Merak etmeyin, istediginizi söyleyin biz yolumuzda yürüyecegiz.

        • Erkan Dolmacı

          By Erkan Dolmacı

          Dunya devleti olacaz derken Turkiyemi boluyor, Allah'in adini o arsiz agizlarina alip ceplerini dolduruyorlar namussuzlar.

          Cengiz kardes. Ne diyon bu "Bilal Paralari Sifirla" telefon görüsmelerine?: http://www.avroturk.com/videolist/watch/22773/ses-bandi-basbakan-erdogan-oglunu-arayip-%E2%80%9Cparalari-sakla%E2%80%9D-diyor

        Latest comments

        No comments

        Hollandalı Türkler

        Hollandalı Türkler

        Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.