Türk Sularından Geçen 1.8 Milyarlık doğalgaz projesinde Türkiye'ye iş yok! İşi Almanlar, İtalyanlar Kaptı!

image

 

Türkiye'nin Sularından Geçen Boru Projesinde Türk Kuruluşlarına Zırnık İş Yok!

 

Rus doğalgazını Avrupa'ya taşıyan "Güney Akım" boru projesinden Türkiye'ye zırnık denli yararı olmayacak!

Üstelik de Karadeniz'deki Türk Özel Ekonomik Bölgesi'nden geçmesine karşın!

1.8 Milyar avroluk doğalgaz borusu Rusya'nın Karadeniz'deki Anapa kenti yakınlarındaki Russkaya'dan yola çıkacak. Karadeniz'deki Türk Özel Ekonomik Bölgesi'nden geçerek, Bulgaristan'ın Varna kentinde karaya çıkacak. Oradan Sırbistan ile Macaristan üzerinden Avusturya'ya ulaşacak.

Erdoğan Boru Hattının Türk Sularından Geçmesi Anlaşmasını Yapmıştı

Ruslar boru hattının, aralarında sorun olan Ukrayna'nın karasularından geçmesini istememişlerdi. Bunun üzerine 6 Ağustos 2009'da T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, o zaman Rusya'da başbakan olan Putin ile anlaşma yapmış, boruların Türk sularından geçmesine izin verilmişti. Bu haber o dönemde Türkiye'de "büyük başarı" olarak verilmişti.

image

Türk Sularından Geçiyor Ama, Türk Kuruluşlarına Zırnık İş Verilmedi

Türkiye boru hattının sularından geçmesine izin verdi. Ancak bu anlaşma öteki birçok anlaşma gibi "tek yanlı" kaldı. Güney Akım'ın borularının üretimi ve yerleştirilmesi işinde bir tek Türk kuruluşuna bile iş verilmedi! Boruları Alman kuruluşu Europipe üretecek.Karadeniz'de Türk karasularına boruları İtalyan kuruluşu Saipem döşeyecek. Eğer İtalyanlar isterlerse, bazı alt işleri Türk kuruluşlarına verebilirler ancak şu anda böyle bir anlaşma da yok...

Erdoğan Putin ile anlaşmayı yaparkenyanlarında o dönemin İtalya başbakanı Berlusconi de vardı. Bu üç liderden verip de eve eli boş dönen tek kişi Erdoğan oldu. Başka deyişle, Putin gaz satıyor, İtalya boruları döşüyor, Erdoğan da karasuları sattı.

Üstelik te, Erdoğan o toplantı sırasında, Putin ile ek bir anlaşma daha yapıp, Rusya'dan doğal gaz alımını arttırmıştı. Türkiye, Almanya ve İtalya'dan sonra en çok Rus gazı kullanan 3. ülke. Almanya ile İtalya bir biçimde projelerden pay alarak gaza verdikleri paranın bir bölümünü geri alıyorlar ama Türkiye'nin elleri boş kalıyor.

Ama Erdoğan, aynı toplantıda, damadının başındaki Çalık Holding'e iş bulmuştu....

Erdoğan o toplantıda Putin ile ayrıca "Samsun-Ceyhan" boru hattı konusunu da konuşmuştu. Bu boru ile Rus gazı Samsun'dan Adana'nın Ceyhan ilçesinden Akdeniz'e ulaştırılacak. Erdoğan bu boru hattının yapımını İtalyan ENI kuruluşu ile Çalık Holding'e vermişti. Çalık Holding'in başında başbakan Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak bulunuyor....image

    • Ege Kendir

      By Ege Kendir

      biz bu filmi daha once gorduk... adam damadina is kotarmaya gitmis onun vatan ne umurunda? daha gecen gun batıya yaranmak icin ermenilerden ozur dilemedi mi?

      • Cengiz Serçe

        By Cengiz Serçe

        Ne guzel. Anlasmayi biz yapmisiz mali onlar goturmus. Gerci benim basbakanim isini bilir. Gelin damat, Bilal falan. Anlarsiniz ya!

      Latest comments

      No comments

      Almanya Türk

      Almanya Türk

      Almanya geneli için duyurular haberler vb