Eredivisie'nin en iyi futbol hakemi Yine Serdar Gözübüyük!

 image

 

Eredivisie'nin en iyi futbol hakemi Yine Serdar Gözübüyük!

KNVB (Hollanda Futbol Federasyonu) ile Algemeen Dagblad gazetesinin değerlendirmesinde en iyi hakem Serdar Gözübüyük oldu. Hollandalı-Türk hakem bu değerlendirmede öteki ünlü hakem Björn Kuipers'ı geçme başarısını gösterdi. Björn Kuipers Brezilya'da bu yaz düzenlenecek Dünya Kupası'nda görev yapacak.

28 Yaşındaki Gözübüyük, Hollanda'nın Tepe Kümesi olan "Eredivisie" de hakemlik yapıyor.

Serdar Gözübüyük, Hollanda'da Tepe Küme olan Eredivisie'de hakemlik yapan ilk ve tek Türk kökenli hakem. Ayrıca Hollanda'nın FIFA kokartlı en genç hakemi.

Genç yaşta futbol oyunculuğundan, hakemliğe geçti

1985 yılında Cumhuriyet Bayramı'nda (29 Ekim) doğan Serdar Gözübüyük, Adanalı bir ailenin çocuğu olarak Hollanda'da doğdu. Onlu yaşlarda HVV DSK amatör takımında savunma oyuncusu olarak oynarken, genç takımların karşılaşmalarını yönetmeye başladı. Karşılaşma yönetimini başarılı bulan kulüp, onu KNVB'nin hakemlik eğitimine gönderdi. 

2006 Yılında Gözübüyük'e 1.Küme'de karşılaşma yönetme yetkisi verildi. 2008'de ise konumu yükseltilerek profosyonel karşılaşmaları yönetmeye başladı. 2010 Yılında ise beklenen sıçrama geldi ve Gözübüyük Eredivisie'de ilk karşılaşmasını yönetti.

Karalama Kampanyası, Aklanma, Yükseliş

Gözübüyük'ün bu hızlı yükselişi bazılarına dokundu. 2011 Yılında birileri yayıncılara ve KNVB'ye ad verilmeden "bildirim" mektupları gönderdi. Bu mektuplarda Gözübüyük'ün, bazı Eredivisie oyuncuları ile kağıt oyunu poker oynadığı öne sürüldü. KNVB soruşturma başlattı. Ama Serdar Gözübüyük aklandı ve 2012'nin Ocak ayında kendisine FIFA kokartı verildi. Böylece 26 yaşındaki Gözübüyük, Hollanda'nın en genç FIFA kokartı almış hakemi oldu. 2012 Yılında Hollanda'nın en iyi hakemi seçildi. Ayrıca Voetbal International ve NuSport yayınlarınca da 'Yılın Hakemi" seçildi.

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.