Rusya Belçika'nın Bakanlık Bilgisayarlarına Girmiş, Bilgileri Çalmış!

 image

Rusya Belçika'nın Bakanlık Bilgisayarlarına Girmiş, Bilgileri Çalmış!

Rusya, Belçika'nın devlet bilgisayarlarını hack etmiş. Özellikle Ukrayna ile ilgili bilgileri çalmış!

Başbakan Di Rupo'nun yönetimi bu konuda "bunalım toplantıları" yapmış!

Belçika'nın büyük gazetelerinden De Tijd'ın bildirdiğine göre, Belçika hükümeti bir süredir Belçika Dışişleri Bakanlığı'ndaki bu casusluk olayını biliyor ve bu konuda gizli toplantılar yapıyormuş. Başbakan Di Rupo De Tijd'a bunu dün doğruladı.

Ayrıca Belçika'lı yetkililer, Rusların özellikle Ukrayna bunalımı konusundaki belgeleri çaldıklarını açıkladı.

Neden Belçika, Neden Dışişleri Bakanlığı?

Kırım'ı ele geçiren, arkasından da Ukrayna'nın doğusunda kargaşalık çıkaran Rusya, Amerika ile AB'nin bu konuda neler düşündüğünü bilmek istiyor. Planlarını öğrenmek istiyor ki, nerede durması gerektiğini bilsin.

Rusya Batı'nın Planlarını Öğrendi!

Belçika hem AB ülkesi, hem de Amerika'nın dostu. O yüzden AB'nin ortak planları, Amerika'nın görüşleri büyük olasılıkla Belçika'nın Dışişleri Bakanlığı'ndaki bilgisayarlarda var. İşte bu yüzden Ruslar Amerika'ya yakın AB ülkelerindeki bilgisayarlara girmeye çalışıyorlar.

Belçika'nın korumasız bilgisayarlarına giren Ruslar, böylece NATO'nun, Avrupa Birliği'nin ve belki de Amerika'nın Ukrayna konusundaki görüşlerine ve planlarına eriştiler. Böylece "şunu yaparsam, Batı ne yapacak" sorularının yanıtlarını buluyor. Bu satranç oynarken karşıtın bir sonraki hamlesini önceden bilmek gibi birşey. Bunu bilen kişi, karşısındakini yener.

Böylece Rusya Batı'nın zayıf yanlarına yoğunlaşarak Kırım'ın işgalini unutturdu!

Neden yalnız Belçika? image

Rusların yalnızca Belçika bilgisayarlarına girdikleri kesin değil. Belki de Hollanda, Almanya, İtalya hatta Türk Dışişleri bakanlıklarının bilgisayarlarına da girmiş olabilirler. Ya Belçika'nın bilgisayar savunması çok kötü, ya da Belçika açık açık durumun kötülüğünü açıklayacak denli yürekli davranıyor!

Belçika'daki seçimlerden 2 hafta önce, bu başbakan Di Rupo için kötü bir olay...

Başbakan Di Rupo'nun bir süre önce Belçika'daki devlet bilgisayarlarının korumasını arttırmak için ayırdığı 10 milyon avro hala daha harcanmamış. Belçika Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı tek şey, bu casusluk için Belçika yargısına suç duyurusu yapmak oldu! Bunun Rusya üzerinde hiç bir yaptırımı yok doğal olarak!

 

 

    • Cengiz Öztürkler

      By Cengiz Öztürkler

      AB zaten satmisti Kirim'i. Onlarin derdi simdi Ukrayna'yi yitirmemek. Umurlarinda degil Kirim.

      • Ertan Kuş

        By Ertan Kuş

        Özellikle de Almanya sattı Kırım'ı. Bu salak Belçika'lıların yüzünden Ruslar Amerikalıların her adımını öğrendiler. Kedinin sıçanla oynadığı gibi oynadılar. Olan Kırım Tatarlarına oldu!

      Latest comments

      No comments

      Belçika

      Belçika

      Belçika gurubu