Nijerya'da kaçırılan 3 Hollandalı Serbest Bırakıldı

 image

Nijerya'da kaçırılan 3 Hollandalı Serbest Bırakıldı.

Nijerya'da kaçırılan 3 Hollandalı Cumartesi akşamı kurtarıldı. Hollandalıları kaçıran kişilerden 2'sinin de tutuklandığı bildiriliyor. Durumları iyi olan 2 kişinin bugün Hollanda'ya gelmeleri gerekiyor.

Hollandalıları gerçekten polisin mi kurtardığı, yoksa para (fidye) karşılığı mı bırakıldıkları bilinmiyor. Hollanda devleti kaçırılanlar için para ödemeyeceğini bildirmişti. Ancak kaçırılanların yakınları para ödemiş olabilirler.

Petrol bölgesi Nijer Delta'sı: Yerli halk yoksul. Para Shell ile Yolsuz Politikacılara gidiyor. image

Hollandalıların Nijer Çatalağızında (delta) kaçırıldıkları bildirilmişti. Nijer Çatalağızı Nijer ırmağının denizle buluştuğu sulak bölge. Nijerya'nın güneyindeki bu bölgede zengin petrol yatakları var. Hollanda kuruluşu Shell başta olmak üzere, birçok kuruluş o bölgede petrol çıkarıyor. Ancak yerli halk bu zenginlikten hiç yarar sağlamıyor. Bütün para Shell, Chevron gibi büyük petrol kuruluşları aracılığı ile batı ülkelerine akıyor. Bir de Nijerya'da politikacılar arasında yolsuzluk yaygın. Yolsuzluk yapan politikacılar ülkenin zenginliklerini petrol kuruluşları ile paylaşıyorlar.

Kaçırılan Hollandalılar da petrol kuruluşu Chevron'un yaptırdığı bir hastaneyi gezmeye gidiyorlardı.

    • Ege Kendir

      By Ege Kendir

      Kardesim kendi ülkenizi birakmissiziz yolsuzluk diye ne hakla Nijerya'ya söz ediyonuz? YOLSUZLUGUN HASI TURKIYE'DE VAR!

      AL SANA YOLSUZ!

      image

      • Cengiz Öztürkler

        By Cengiz Öztürkler

        Ulan bi kere ded başbakanımıza terbiyesizlik yapmasanız olmayaca! Ha başınıza başbakan kadar taş düşsüz iyi mi! Yalancılar!

        • Ata Bayraktar

          By Ata Bayraktar

          Hollanda iyi etmiş. Sağlam durmuş. Eğer fidye verseydi o işin artık önü alınmazdı. Yeryüzünün her köşesinde bir sürü Hollandalı kaçırılırdı.

          • Sevinç Acar

            By Sevinç Acar

            Gazetelerde bu kacirilan kisilerin "insan haklarini savunan kisiler" oldugu yazili. Bir de cok guldum. Chevron petrol sirketinin yaptirdigi hastaneyi gezmeye gidiyorlarmis:-)

            Orada sorunu yaratanlar kimler? Petrol sirketleri. Bu "insan haklari savunuculari" nereye gidiyorlar? Çaldiklari paranin milyarda biri ile hastane yapip halki kandirmaya calisan petrol sirketinin yerine.

            Yerim len ben sizin "insan haklari savunuculugu"nuzu!

            Oralara gitmeyin. Bak Amsterdam'da Shell'in merkezi var. Orda size (eger çoktan yoksa) bir oda versinler ordan calisin canlarim!!!

            Hollanda ve bati orada isi iyi kurmus...Olan halka oluyor.

          Latest comments

          No comments

          Hollandalı Türkler

          Hollandalı Türkler

          Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.