PvdA'lı Samson: "Çocuk Affı"nın kapsamı genişlemeyecek!

image
 

PvdA önderi Diederik Samson Çocuk Affı'nın ("Kinderpardon") genişletilmeyeceğini, yeni bir af gelmeyeceğini söyledi.

Pazar günü Amsterdam'daki tartışma yeri "Rode Hoed"da konuşan Samson, bazı özel durumlar yüzünden Çocuk Affı'ndan yararlanamayan 100 çocuğun daha af kapsamına alınacaklarını ancak başka çocuklara da af verilmeyeceğini söyledi. Af kapsamına sokulan ek 100 çocuk, sığınma yurtlarından çıkarılan sığınmacıların çocuklarından oluşuyor.

 

image

 

Çocuk Affı ("Kinderpardon") nedir?

"Çocuk Affı" uzun süredir Hollanda'da yaşayan sığınmacı çocukları için çıkarılan bir uygulama. Buna göre, 18 yaşına bastıklarında 5 yıldan daha uzun süre Hollanda'da yaşıyor olan ve sığınmacı olarak başvurmuş olan ailelerin çocuklarına oturum veriliyor. Amaç Hollanda'da büyümüş çocuklara oturum vermek. Ancak aslında çok sınırlı bir uygulama. Çünkü yalnızca sığınmacı çocuklarına veriliyor. O da bazı koşullar altında. 'Defence for Children" (Çocuklar için savunma) gibi İnsan hakları kuruluşları, Hollanda'nın bu koşullarının Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları antlaşması'nın 2. maddesi ile çeliştiğini söylüyorlar. 

    • Sevinç Acar

      By Sevinç Acar

      Ulen bu PvdA'nin yaptigini Wilders yapmaz be!

       

      • Ercan Kolgar

        By Ercan Kolgar

        Bi yerde sınır çekmek gerekiyor. Kendinizi biraz Hollandalıların yerine koyun. Herkese açarlarsa kapıyı ülke zati kalabalık artık yürüycek yer kalmaz.

      Latest comments

      No comments

      Hollandalı Türkler

      Hollandalı Türkler

      Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.