Göçmenlerde daha sık "Tükenmişlik" hastalığı oluyor!

image

 

Doğulu Göçmenlerde daha sık "Tükenmişlik" hastalığı oluyor!

Hollanda ana istatistik kurumu CBS'nin verdiği bilgilere göre, Doğulu Göçmenlerde (*) "tükenmişlik" (burn-out) belirtileri Hollanda ortalamasına göre daha sık görülüyor. Özellikle ilk kuşak göçmenlerde bu oran daha yüksek.

Volkskrant'ta çıkan yazıya göre, 2013'te her 8 çalışandan 1'inde tükenmişlik belirtileri görüldü. Bu belirtiler örneğin iş gününden sonra kişinin kendisini "boş" duyumsaması, işe gitmek istememesi, iş arkadaşları ile işbirliğinden kaçınması gibi durumlar olabiliyor.

Neden Doğulu Göçmenler?

Öncelikle doğulu göçmenler iş pazarındaki "alt kesim"de çalışıyorlar. Bu kesim en ağır işlerin olduğu kesim. Ek olarak buradaki en ağır işleri de doğulu göçmenler yapıyor. Bir de işin içinde kültürel engeller öne çıkıyor. Örneğin bu bunalım döneminde çalışanların birbirleri ile dayanışmada olmaları onlara yardımcı oluyor. Ancak bazen kültürel engellerden iletişim ve dayanışma yeterince olmayınca iş ortamında çekişmeler ortaya çıkıyor. Bu da çalışanların ruhsal sağlığını etkiliyor.

(*)Raporda Hollanda'da birçok kişinin ayrımcı deyim olarak gördüğü "Allochtoon" sözcüğü kullanılmış (geri kalmış ülkelerden gelen göçmenler için kullanılıyor).

    • DB

      Demek aslinda bu bizim genlerimizden degil, bizim yaptigimiz islerden. O yüzden akli olan okur, diploma alir, kötü islerde calismaz.

      • Cengiz Öztürkler

        By Cengiz Öztürkler

        Bence biçok kişi çakallık yapıyor hasta kalıyor beleş aylık için.

        • Ege Kendir

          By Ege Kendir

          @Cengiz Öztürkler sen herkesi BB'niz gibi rusvet ve namussuzlukla para kazaniyor saniyor de mi. Siz AKP'lilerin kafasi baska seye calismaz zati.

          • Yonca Tarcan

            By Yonca Tarcan

            karikatür cok tatli olmus :-)

            • Duru Güneş

              By Duru Güneş

              Arkadaslar bu isin sakasi yok. Ben daha önce Almanya'da bir psikologda calistim Türkler arasinda bu hastaliga kapilan o denli cok kisi var ki, görseniz inanmazsiniz. Hic sakasi yok!

            Latest comments

            No comments

            Hollandalı Türkler

            Hollandalı Türkler

            Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.