Türk Yönetmen Nuri Bilge Ceylan Cannes'da Altın Palmiye Ödülünü Kazandı!

image

 

Cannes'da Altın Palmiye Ödülü Nuri Bilge Ceylan'ın!

"Kış Uykusu" adlı filimi ile Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan 67. Cannes Filim Yarışması'nda 'Altın Palmiye' ödülünü kazandı. Böylece ilk kez bir Türk yönetmen tek başına bu ödülü almış oldu.image

 Ödülünü 'son 1 yılda Türkiye'de yaşamını yitiren gençlere' armağan etti!

 Nuri Bİlge Ceylan, ödül töreninde, ödülünü son bir yıldır Türkiye'de yaşamını yitiren gençlere armağan ettiğini söyledi. Yönetmen ayrıca 2014 yılının Türk sinemasının 100. yılı olduğuna vurguladı.

 

 

Cannes'da İkinci Ödülü!

Ceylan 2002'de de Cannes'ın ikinci büyük ödülü olan "Büyük Jüri Ödülü"nü 'Uzak' filmi ile almıştı. Ayrıca 'en iyi erkek oyuncu' ödülünü de bir trafik kazasında ölen Muzaffer Özdemir almıştı...

İkinci Türk Altın Palmiyesi ama ilk kez tek başına!

Senaryosunu Yılmaz Güney'in yazdığı, yönetmen Şerif Gören'in yönettiği "Yol" filmi ile Türkiye Altın Palmiye'yi ilk kez 1982'de kazanmıştı. O yarışmada "Yol" Altın Palimiye'yi Yunan yönetmen Costa Gavras ile paylaşmıştı. Nuri Bilge Cylan ile ilk kez bir Türk yönetmen tek başına ödülü kazandı.

Rotterdam'da (Hollanda) "Ustalık Dersi" verecek

Nuri Bilge Ceylan 27 Mayıs günü Hollanda'nın Rotterdam kentindeki 'Kırmızı Lale Türk Fİlim Şenliği"ne katılacak. Şenlikte "ustalık dersi" verecek.


 

 

 

Latest comments

No comments

Bence (Genel Tartışma)

Bence (Genel Tartışma)

Bu öbek genel tartışma yeridir. İster iki kişiyi ilgilendirsin ister herkesi ilgilendirsin.