Tiyatrocu Funda Müjde Amsterdam'dan İstanbul'a bisikletle yolculuğuna başladı!

image

Tiyatrocu Funda Müjde Amsterdam'dan İstanbul'a bisikletle yolculuğuna başladı!

Tiyatro sanatçısı Funda Müjde tam 90 gün sürecek yolculuğuna bugün Amsterdam Olimpiyat Stadı'ndan başladı!

Daha önce Avrupa'da Türkçe Tiyatro öbeğinde duyurduğum gibi, Funda Müjde bu yolculuğu özel engelli bisikleti ile yapacak. İstanbul'da geçirdiği bir trafik kazasından sonra zor günler geçiren Funda Müjde, yaşama küsmedi, vazgeçmedi ve kendisine zor hedefler koymayı sürdürdü.

İstanbul'a bisiklet yolculuğu da işte böyle bir zorlu hedef. Kendisine başarılar diliyorum!

Daha önce eklediğim yazının bir bölümünü aşağıya alıyorum:

 

Hollanda'da çocukluk ve sonrasında oyunculuk ve kabare kariyeri image

6 Yaşındayken Hollanda'ya gelen Funda Müjde başarılı bir okul döneminden sonra tiyatrocu olmaya karar vermiş. Bunun sonrasında Funda Hollanda'da birçok oyunda ve TV dizilerinde yeraldı. Ancak dizilerde sürekli "Türk kadını" rolünden başka bir rol alamayınca sonunda bıkıp kendi kabare oyununu yarattı: 'Funda'.

image

Bundan sonra Funda Müjde'nin kariyeri yeni bir yola girdi. 'Funda' gösterisi dolu salonlarda oynuyordu.

 

image

Yaşamını Değiştiren Kaza

 

Funda Müjde'nin kariyeri iyi yönde gelişirken, herşey 2007 yılındaki İstanbul gezisi ile alt-üst oldu. Bindiği taksiye başka bir araba sert bir biçimde çarptı. Çarpan arabayı 19 yaşında doğru dürüst araba kullanmayı bilmeyen bir serseri kullanıyordu. Babasının kendisine aldığı arabayı deli gibi kullanan bir serseri. Türkiye'de bildiğimiz bir trafik canavarı. Büyük olasılıkla o namusuz bugün hala İstanbul sokaklarında yine hızlı ve tehlikeli araba kullanıyor...

 

image 

Kaza sonucu Funda Müjde'nin bacağı, kaburgaları ve en önemlisi omurgası kırıldı. Belki de boynundan aşağı tutmayacak ve yaşamını öyle sürdürecekti. O günden bu yana birçok iyileştirme gördü. Bugün durumu daha iyi. Tekerlekli sandalye kullanabiliyor, engelli bisikleti ile gezebiliyor. Herşeyden önemlisi, yaşama eskisi denli bağlı!

 

Kaza Sonrası

Hollanda TV'sinde yayınlanan proğramda Funda kazanın yaşamını nasıl değiştirdiğini anlatıyor. Kazadan önce kabare gösterilerinde, TV'deki dizi filimlerde oynayan bir oyuncuydu. Kazadan sonra nasıl tekerlekli sandalyesi yüzünden yeni rol alamadığını anlatıyor.

 image

Funda Müjde KRO proğramının sunucusu ile konuşurken.

 

Mutluluk

Ancak anılarının en ilginci kocası ile olan anısı. Kazadan hemen sonra Türkiye'de hastanede yatarken, Hollanda'daki sevgilisinin nasıl kendisini arayarak evlenmeyi önerdiğini anlatıyor. Boynundan altının tutmama olasılığı olan bir sevgiliye evlenme önerisi yapan erkeğin gerçekten sevdiğini anlatmaya gerek var mı? Bu durumda erkeklerin çoğu ilişkiyi sonlandıracak desem kesinlikle abartmam!

 

Funda Show!

Kaza Funda Müjde'yi kesinlikle kabareden ayıramamış. Proğramda anlattığı planları arasında “Funda” adlı gösterisi ilk sırada. Gerçekten yaşama bağlı, pes etmeyen, yaşama olumlu bakan sıradışı bir kişilik Funda Müjde!

 

Latest comments

No comments

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam'a ilgi duyanların öbeği. Amsterdam'da yaşamak zorunluluğu yok katılmak için.