[Yalan Haber] Hollanda'da "Helal Genelev" açılıyor

 

GÜNCELLEME (19/6/2019):

HOLLANDA ile BELÇİKA BASININDA ÇIKAN BU HABERİN YALAN HABER OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTIR.

BU HABERİN KAYNAKLARI HALA İNTERNETTE OLDUĞU İÇİN BURADAN KALDIRMIYORUM. BİRİLERİ ONLARI OKUYUP İNANMASIN DİYE.

------------------------------------

image 

 

Hollanda'da "Helal Genelev" açılıyor

Müslümanlık konularında yayın yapan "OnIslam" Genelağ sitesi ilginç bir haber yayınladı. Ancak site, gelen tepkiler üzerine haberi yayından kaldırdı. Habere göre, Haziran ayında Hollanda'nın Amsterdam kentinde "Helal Genelev" açılacak.

Çalışanlar da "Helal"

Habere göre "Helal genelev" yalnızca "helal" müslüman kadınlar çalıştıracak. ‘Croissant Chaud’ (Sıcak Ay Çöreği) adındaki genelevin yöneticisi Jonathan Swick girişimi konusunda Belçikalı bir haber ajansı olan Nord Press'e demeç verdi. Nord Press'de çıkan yazıya göre, Swick'in demecine göre bu genelevde çalışan kadınlar uyuşturucu ve alkol kullanmayan kadınlardan seçilecek. Ancak kadınların tütün kullanmaları serbest olacak.

Ayrıca Swick, çalışacak kadınların günde 5 vakit namaz kılacaklarını öne sürdü. Kurallara göre namaz saati geldiğinde, kadın görevli işini bırakacak ve namaz arası verecek. Swick, bu işyerinde çalışan kadınların, Hollanda'da benzeri işyerlerinde çalışanlara göre %20-40 daha çok para kazanacaklarını söyledi.

İran'daki gibi geçici evlenme gerekli olmayacak.

Bilindiği gibi genelevler yeryüzünün birçok ülkesi gibi, birçok müslüman ülkede de bulunuyor. Öteki bazı inanışlarda olduğu gibi İslam'da da evlilik dışı ilişki yasak. Ancak İran gibi dinsel kurallara "önem veren ülkeler" bunun kolayını bulmuşlar. İran'da genelev kadınlarının müşterileri ile "saatlik ya da günlük nikah" evlenmeleri zorunlu. Ancak Hollanda'daki genelevde böyle bir evlenme zorunluluğu olmayacak.

Onİslam sitesi İslam'ı tanıtmayı amaçlıyor

Haberin ilk yayınlandığı site olan OnIslam sitesi, İslam konusundaki önyargıları kırmak ve batı ülkelerinde tanıtmak için kurulmuş bir site. Birçok gündelik konuları İslam açısından ele alan sitenin çok geniş bir okur kitlesi olduğu biliniyor. Ancak bu "helal genelev" haberi de bu siteye çok ağır geldi ve yayınlanmasının ardından gelen tepkiler üzerine hemen yayından kaldırıldı [Yazanın notu: Ben bu yazıyı yazarken OnIslam'ın haberi hala Google.com'ın dizininde yeralıyordu. Ancak tıkladığınızda karşınıza "yazı bulunamadı" sayfası çıkıyor: http://www.onislam.net/english/news/europe/472867-dutch-bar-to-offer-halal-prostitutes.html ]

 image

Bu ilk "Helal seks" girişimi değil

2013 Yılında Türkiye'de internet üzerinden seks aygıtları, gereçleri satan "Helal seks shop" açılmıştı. Ancak işleri iyi gitmemiş, kapanmış.

    • Başak Acar

      By Başak Acar

      pislikler.

      • Şengül Kırca

        By Şengül Kırca

        kimse kalkıp ta bunun için dinimizi suçlamasın. Her dinde o dini kendi çıkarı için kullanmaya çalışan ahşlaksızlaz vardır. nKaldı ki bu işi yapanın adı Swick olarak veriliyor.

        • Gökçe Çağlar

          By Gökçe Çağlar

          yuf ülen. kondomu da bilmem ne suyunda mi yikiyolarmis?

          • Güner Sevinç

            By Güner Sevinç

            Bu yalnizca bir pazarlama taktigi. Sonucta dah acok erkegi geneleve cekmek icin. Gercek yasamda kadin bulamayip oralara gitmek zorunda olan erkeklere aciyorum.

            • Yonca Tarcan

              By Yonca Tarcan

              o pis isin helali olmaz. Sonucta oraya giden zavallilar, icinde sevgi olmayan tumuyle mekanik igrenc bir "iliski" satin aliyorlar.

              • Serdar Dardağan

                By Serdar Dardağan

                Acan kisi (en azindan yazida "yönetici" olarak gecen kisi) Hollandali. Büyük olasilikla müslüman degil. Diyesim, Hollandalilar kendilerince müslümanlardan para kazanmak istiyorlar.

              Latest comments

              No comments

              Hollandalı Türkler

              Hollandalı Türkler

              Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.