Belçika'da Musevi müzesine saldıran kişi Fransa'da yakalandı. Suriye'de savaşmış.

image

 

Belçika'da Musevi müzesine saldıran kişi Fransa'da yakalandı. Suriye'de savaşmış. 

24 Mayıs'ta Belçika'nın başkenti Brüksel'de Musevi müzesine silahlı saldırı düzenleyen kişi Fransa'da yakalandı. Saldırıda 3 kişi ölmüş bir kişi de yaralanmıştı.

Arap kökenli Fransız yurttaşı. Suriye'de savaşmış.

Ası Mehdi Nemmouche olarak açıklanan sanığın Fransız yurttaşı olduğu bildiriliyor. 29 Yaşındaki sanık, Fransa'nın Marsilya kentinde istasyonda yakalandı. Sanığın Suriye'de Esat yönetimine karşı savaşmış olduğu bildiriliyor. Fransız başbakan Hollande, yaptığı açıklamada "Cihatçıların Fransız topraklarında eylem yapmalarını engelleyeceğiz" dedi. "Bu kişileri döndüklerinde izlemeye alacağız.  Suriye savaşı onların savaşı değil. Fransa'nın savaşı hiç değil". Fransa'da olay çıkarmalarına izin vermeyeğiz" dedi.

Amsterdam'dan Brüksel üzerinden Marsilya'ya giden otobüse binmiş!

Sanığın olaydan sonra Brüksel'den de geçen  Amsterdam-Marsilya otobüsüne bindiği bildiriliyor. Her ne kadar haber ajansları ad vermeseler de, Amsterdam-Marsilya arasında tur otobüsleri dışında tek tek yolcu taşıyan bir tek "Eurolines" adlı otobüs kuruluşu var. Sanık büyük olasılıkla bu kuruluşun otobüsü ile yolculuk etti. Bu kuruluş Amsterdam'ın göbeğine yakın "Amsterdam Amstel" tren durağından Avrupa'nın çeşitli bölgelerine yolcu taşıyor. Tren bilet ederlerinin yükselmesi ile, Avrupa'da otobüs yolculuğu yeniden gündeme geldi. Eurolines da, genelde yüksek tren ederlerini ödemek istemeyen öğrenci ve dargelirli yolcuları taşıyor.

image

Latest comments

No comments

Belçika

Belçika

Belçika gurubu