VrijNederland dergisinden Aysel Erbudak için "Sağlık sektöründe ölümcül bir kadın" başlığı

VrijNederland dergisinden Aysel Erbudak için "Sağlık sektöründe ölümcül bir kadın" başlığı

image

 

Ağırlığı ile tanınan 'Vrij Nederland' dergisi Hollandalı Türk iş kadını Aysel Erbudak'a birkaç sayfa ayırmış. Bİidiğiniz gibi Aysel Erbudak Amsterdam'daki Slotervaart hastanesinin ortağı ve eski genel müdürü.

Erbudak batmak üzere olan bu hastaneyi bir yıl içinde ayağa kaldırmayı başarmıştı. Hollanda'nın ilk özel hastanesi olan Slotervaart hastanesini kara geçirmeyi başarmıştı. Ancak Erbudak'ın hastaneyi birlikte satın aldıkları ortağı ölünce işler ters gitmeye başladı. Ortak olarak gelen ölen ortağın yeğeni ile arası bozuldu. Yeğen geçen yıl "yolsuzluk" suçlaması ile Aysel Erbudak'ın işine son verdi. İş şimdi yargıda. Aysel Erbudak aklanacağını söylüyor.

Vrij Nederland yazısına şöyle bir giriş yapmış: Aysel Erbudak güzel bacakları, bir kaya gibi sağlam imgesi, geçmişi olan bir girişimci kadın. Peki zeki, canlandırıcı, ilgili birisi mi, yoksa baskıcı, kendini beğenmiş ve güvenilmez mi?

Vrij Nederland her ne denli yazısının başlığını "Kimlik: Aysel Erbudak" olarak atmışsa da, yazıyı sağda solda tanıtırken "Profiel Aysel Erbudak, een fatale vrouw in de zorg" ("Aysel Erbudak'ın kimliği, sağlık kesiminde ölümcül bir kadın") başlığını kullanıyor...

İlginç bir yazı. Ardahan'ın Damal ilçesinden Hollanda'ya 4 yaşında gelişi, 22 yaşında kendi uitzenbureau'sunu açışı, Meromi adlı kendi yatırım kuruluşu ile (Erbudak'ın üç çocuğunun adlarından oluşuyor: Michael, Rowena ile Merdan) Slotervaart hastanesini alışı. Slotervaart'taki 3 sekretere "biriniz burada fazla. 20 dakika sonra geliyorum bana hanginiz işten çıkıyor söyleyeceksiniz" demesi, Gecenin 3'ünde çalışanları e-posta ile işten çıkarması, hastanenin işleyişini daha verimli duruma getirmesi, Türkiye'de çalıştırdığı çağrı merkezleri vb. 

Yazıyı okumak isterseniz (Holandaca):

www.vn.nl/Archief/Samenleving/Artikel-Samenleving/Profiel-Aysel-Erbudak.htm?utm_content=buffer7b545&utm_medium=social&utm_source=avroTurk.com

 

 

    • Tekin

      By Tekin

      belli ki basari ve para hirsi yuzunden basi donmus birisi.

      • Deniz

        By Deniz

        Kafasına koyduğunu başaran akıllı kadınmış Gurur duydum! Hem kadın olarak hem de bir Türk olarak! Yazıyı kesin okuyun!

        • Coşkum Dolunay

          By Coşkum Dolunay

          Özelleştirmesi en tehlikeli sektör sağlık sektörüdür. İşin içine kar girdi mi, adam hastanın sağlığına mı bakar yoksa karına mı? Türkiye'deki rezillikleri biliyoruz.

          Hollanda'da Allah'tan sağlık devletin elinde (en azından büyük hastaneler) ve niteliğin yüksek olduğunu araştırmalar söylüyor. Bu hanım kızımız bir hastaneyi alıp özelleştirmiş. Kara geçirmiş. Peki sağlık düzeyi?

          Yapılan araştırmalarda bu hanım kızımızın "işlettiği" Slotervaart hastanesi (derginin yazısını okudğunuzda):

          - Amsterdam'ın en kötü hastanesi çıkmış.

          - Hollanda'daki hastaneler arasında 95. olmuş. (Sanırım bu da çok kötü bir konum. Sonuçta ufacık Hollanda'da 1000 hastane yoktur herhalde!)

          PARA PARA PARA!

          SAĞLIK MI PARA MI?

        Latest comments

        No comments

        Hollandalı Türkler

        Hollandalı Türkler

        Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.