Ayrımcı politikacı Pim Fortuyn'ı öldüren kişi Apeldoorn'da yaşıyor.

Pim Fortuyn'ın öldürüldüğü yerdeki yazı (görsel: Ramon Vasconcellos)

Ayrımcı politikacı Pim Fortuyn'ı öldüren kişi Apeldoorn'da yaşıyor.

Pim Fortuyn'ı öldüren Volkert van der G.'nin birkaç haftadır Apeldoorn'da yaşadığı bildirildi. Belediye başkanı bu kişinin evinin çevresinde oturanlar için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Belediye başkanı Volkert van der G.'nin komşularına gönderdiği yazıda "Her Hollandalı gibi Van der G.'nin de bir evde oturma yetkisi var" dedi.

18 Yıl hapis cezası almıştı

Volkert van der G. ayrımcı politikacı Pim Fortuyn'ı öldürmekten yargılanmış ve 2002'de3 18 yıl hapis cezası almıştı. Bunun 12 yılını yattıktan sonra 2 Mayıs 2014 günü koşullu olarak salıverilmişti. Salıverilme koşullarına göre, Van der G. öldürdüğü Pim Fortuyn'ın yaşadığı yerlere gidemeyecek, Rotterdam, Hilversum ile Den Haag'a da gitmesi yasak. Ayrıca her an bulunduğu yeri gösteren elektronik bileklik takması da zorunlu. Ek olarak her hafta Topluma Uyum (Reclassering) birimine görünecek.

CDA, Leefbaar Apeldoorn olumlu, VVD her zamanki gibi kaçamak

Siyasal partilerin Apeldorn birimleri belediye başkanının durumu ele alışından hoşnut. Hem CDA hem de Leefbaar Apeldoorn (öldürülen politikacının politikaya başladığı Leefbaar Nederland'ın yerel birimi) Van der G.'nin her Hollandalı gibi bir evi olması gerektiğini ve yaşamını yeniden kurma hakkı olduğunu vurguluyorlar. Genelde ayrımcı politikaları destekleyen kesimin oylarını almak isteyen VVD bu konudaki soruları yanıtlamaktan kaçındı.
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Görsel: Pim Fortuyn'ın öldürüldüğü yerdeki yazı (çeken: Ramon Vasconcellos)

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.