Viyana Recep Tayyip Erdoğan'a zorluk çıkarıyor. Toplantı salonu bulunamıyor.

image

Viyana Recep Tayyip Erdoğan'a zorluk çıkarıyor. Toplantı salonu bulunamıyor.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi seçim kampanyası için Avusturya'ya gelecek olan Başbakan Erdoğan'a konuşacak salon bulunamıyor. Avusturyalı yetkililerin bahaneler bularak toplanma yerlerini kiralamaktan kaçındıkları öne sürülüyor.

Toplanmayı UETD düzenliyor

Toplanma ''10. Yıl Kutlama Şöleni" adı altında düzenleniyor. Şöleni "UETD" ("Avrupa Türk Demokratlar Birliği") adlı AKP (Ak parti) yanlısı bir kuruluş düzenliyor.

Yer bulmakta sorun çıktı

Avusturya gazetesi "Kronen Zeitung" da çıkan "Sultan Erdoğan'a izin yok" adlı yazıda, başbakanın büyük toplanması için yer bulunamadığı için, gün de belirlenemediği yazıldı. Yazıda Viyana'Lı yetkililerin bu geziden pek hoşnut olmadıkları öne sürülüyor.

Yazıya göre, toplanma günü için önce 22 Haziran seçildi. Ancak yer bulunamadığı için 13-14 Haziran günleri denendi. Ancak 300 bin avro gibi yüksek bir tutar önerilmesine karşın 'Krieau' yarış alanının yöneticileri yerlerini kiralamak istemediler. Yazıda yer arayışının sürdüğü belirtiliyor.

Basın kaynaklarına göre, Prater çevresindeki 52 bin kişilik stadyum da UETD'nin kiralama önerisini geri çevirdi. UETD daha sonra 40 Viyana'nın en büyük, 40 bin kişi alan spor salonunu kiraladı. Ancak kısa bir süre sonra salon yetkilileri "bakım var" sözde nedeniyle anlaşmayı bozdular.En son durumda UETD'nin Avusturya sitesinde toplantı yeri olarak 'Albert Schultz Eishalle Kagran' buz kayma alanı belirtildi.

Avusturya Dışişleri Bakanı: "Erdoğan'ı açıkça uyarıyorum: Avusturya toplumunu bölemez".

Kronen Zeitung yazısında Avusturya'da Türk pasaportu taşıyan 115.000 kişinin yanısıra Türk kökenli 200 bin Avusturya yurttaşının yaşadığını, değişik partilerden yetkililerin Erdoğan'ın Viyana gezisine sıcak bakmadıklarını vurguluyor. Daha önce de Avusturya Dışişleri bakanı Sebastian Kurz "Erdoğan'ı açıkça uyarıyorum: Avusturya toplumunu bölemez. Uyum duyarlı bir konu. Yanlış bir konuşma bizi geriye götürür ve iklimi zehirler. Almanya'daki gibi bir konuşma yaparsa bu, buradaki Türklerin zararına olur" demişti.

Latest comments

No comments

Almanya Türk

Almanya Türk

Almanya geneli için duyurular haberler vb