Almanya'da üzüm bağında, dolmalık yaprak toplayan kadınları polis "Yakalamış"

image

Almanya'da üzüm bağında, dolmalık yaprak toplayan kadınları polis "Yakalamış"

Gazetelerde çıkan bir haber ilgimi çıktı. Almanya'da üzüm bağında, dolmalık yaprak toplayan kadınları polis gözaltına almış.

Kadınlar evde yemek yapmak için topladıklarını imagesöylemişler. Herhalde göçmen kökenliler, çünkü bunun kendi ülkelerinde olağan olduğunu söylemişler.

Şimdi düşünelim: Asma yaprağı ne için kullanılır? Dolma yapmak için. Evde asma yaprağı ile dolma yapan kaç ulus var?

Bu Türk yemeği ama Yunanlılar falan da bizden almışlar (hatta mallanmışlar "Yunan yemeği" diye satıyorlar). Ama her durumda Türklerin sayısı düşünüldüğünde, büyük olasılıkla "yakalananlar" Türk... 

Neyse, kendilerine yaprakların ilaçlı olduğu ve yenmemesi gerektiği söylenmiş...Olay kapanmış...

    • Ayşenur Aydın

      By Ayşenur Aydın

      Cok hos :-) ilac milac bahane. Almanlar "bahcemize girdiler, yapraklarimizi aldilar" diye polis cagirmislardir. Almanin malina dokunmayacaksin :-)

      • Sevinç Acar

        By Sevinç Acar

        Benzeri bir durum Hollanda'da olmustu. Adamin birisi (Gana'liydi). Pazarda dolasirken saticilardan birisinin sergisinden bir portakal alip yemis. Polis te adami yakalayip karakola getirmis. Adam savunmasinda "Gana'da boyledir. Biz pazardaki mallarin tadina bakariz" diyordu (TV belgeseliydi).

        Aslinda bizde de oyle degil midir? Gerci portakal gibi buyuk seyler yenmez ama mandalina gibi seylerin tadina bakilir. Genelde saticidan izin alinir. Ama ufak seylerde de alinmaz. Ama Avrupa oyle degil. Alisik degiller.

        • Attila Eğerci

          By Attila Eğerci

          Alman ruhsuzluğu. Hemen polis çağırcağına, adam gider bir konuşur kadınlarla. Kimsiniz, ne yapıyorsunuz, neden benim bahçemdesiniz diye. Ama işte Alman kafası...

        Latest comments

        No comments

        Almanya Türk

        Almanya Türk

        Almanya geneli için duyurular haberler vb