Çok-Kültürlülük düşmanlığı ve Yabancı korkusu 5 partiyi birleştirdi: CDA, SP, PVV, ChristenUnie, SGP

 

 

Çok-Kültürlülük düşmanlığı ve Yabancı korkusu 5 partiyi birleştirdi: CDA, SP, PVV, ChristenUnie, SGP

CDA

CDA  ılımlı hıristiyan politikaları olan bir partiydi. Son yıllarda biraz daha sert hıristiyanlığa doğru kaydı. Nedeni ChristenUnie, SGP gibi sert hıristiyan partilerin oy çalması.

SP Sosyalist olsaydı, ırkçılarla bazı noktalarda da olsa birleşmezdi.

SP, adı 'Sosyalist Parti" olmasına karşın, popülist bir parti. Diyesim, doğru olanı değil, halkın duymak istediğini söyleyerek oy topluyor.

SP bir numaralı Çok-Kültürlülük düşmanı. Anadil eğitimine karşı. Asimilasyon yanlısı. "Herkese aynı gömlek". SP bir zamanlar PvdA'lı Nebahat Albayrak'ın Türk pasaportunu bırakmasını istemişti. Tıpkı ayrımcı PVV gibi. SP ve PVV birbirlerine çok benziyorlar. O denli çok benziyorlar ki, her seçimde bu partilerin seçmenlerinin %25'i SP'den PVV'ye ya da ters yönde geçiş yapıyor!

Wilders, ChristenUnie, SGP tayfası...

Bunlar Hollanda'nın utançları. Wilders'ın PVV'sinin ayrımcı ve ırkçı olduğunu biliyoruz. ChristenUnie ile SGP ile kökten hıristiyan partiler. SGP o denli tutucu ki, bir iki yıl öncesine dek, kadınları üye olarak bile almıyordu.

Çok Kültürlülük ve yabancı korkusu birleştirdi

Bu partiler Hollanda meclisi Tweede Kamer'da ortak bir girişimde bulundular: Neymiş, Almelo'daki Türk gösterisi soruşturulmalıymış. Almelo'daki gösteriye karşı Türk hükümetine tepki verilmeliymiş. Bilindiği gibi Almelo'daki gösteri Ermeni propagandasına karşı yapılmıştı. Almelo'daki bir Ermeni kilisesinin bahçesine Ermenilerin bilinen yalanını savunan bir anıt yapılmıştı. Türkler de bu kışkırtmaya karşı gösteri yaptılar. 

CDA ile SP Türklerden oldukça çok oy alan partiler. CDA genellikle Müslüman derneklerden seçilen Türk adaylar aracılığı ile oy alıyor. SP de popülist söylemleri ile. Bu iki partiye oy veren Türkler utansınlar. Söyleyecek başka şey yok.

Bu miğde bulandıran işbirliği üzerine Elsevier'de çıkan haberi okumak isterseniz:

http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2014/6/Tweede-Kamer-wil-weten-of-Turkije-achter-protest-monument-zit-1538271W/

 

    • Ercan Kolgar

      By Ercan Kolgar

      10 yil falan önce bir CDA'ya oyvermistim. Daha dogrusu CDA'nin "Türk aday" oyununa kanip oy vermistim. O gündür bu gündür benden zirnik alamadilar. Benim oylarim D66'ya.

      • Selim

        By Selim

        Ben yine CDA'ya vermistim. Benden bok alirlar bundan sonra. (AK Partili kardeşlerimi 'AK Parti Avrupa Gönüllüleri' öbegine bekliyorum! http://www.avroturk.com/groups/profile/11033/ak-parti-avrupa-gonulluleri)

        • Sezen Erenler

          By Sezen Erenler

          @Selim Yok yok siz AKP'liler parti ya da kişisel çıkarınız oldu mu "toplumsal çıkar" falan dinlemez gider yine CDA'ya oy verirsiniz.

          • Begüm Söğüt

            By Begüm Söğüt

             SP'nin irkci Wilders ile bir sürü konuda anlasmasi cok aci... Sosyalistlik degil. Ahlaksizlik.

            • SAK

              Türk toplumuna karşı "Ermeni savlarını kabul et" dayatması var. Bu CDA, ChristenUnie, SGP'nin "hıristiyan Ermeni" yanlısı tutumundan, SP'nin dar görüşlü, kendi içinde demokrasi yoksulu bir parti olmasından, Wilders'ın da İslam düşmanı olmasından kaynaklanıyor.

               

            Latest comments

            No comments

            Hollandalı Türkler

            Hollandalı Türkler

            Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.