Almanya Vergi Kaçıran Binlerce Kişinin Listesini Ele Geçirdi!

image

[altı çigili mavi yazıları tıklayarak ilgili haberleri okuyabilirsiniz]

ALMANYA VERGİ KAÇIRANLARI BAĞISLAMIYOR!

Basında çıkan duyumlara göre, Almanya binlerce vergi kaçakçısının adlarını ve öteki bilgilerini ele geçirdi. Alman devleti, bir İsviçre bankasının bilgilerini taşıyan yük konteynırına Hamburg limanında el koydu. Belgeleri taşıyan konteynır bankanın Kayman Adaları"ndaki biriminden İsviçre'nin Cenevre kentine taşınıyordu. Ancak taşıma Hamburg limanı üzerinden olunca Alman devleti bağışmaladı ve vergi kaçıran 14 bin kişinin belgelerini ele geçirmiş oldu. Kayman adaları vergi kaçırma cenneti olarak biliniyor. 

Almanya'da da vergi kaçırılıyor ama...

Birçok ülkede olduğu bigi Almanya'da da vergi kaçırılıyor. Yıllık 10 milyar avroluk vergi kaçırıldığı sanılıyor. Ancak Almanya'nın öteki ülkelerden ayıran şey, Almanya bütün gücüyle vergi kaçıranların peşine düşüyor.

Almanya vergi kimageaçıranların adını her yöntemle ele geçiriyor!

Alman yönetimi bunu son yıllarda sık sık yapıyor. Geçmişte Alman devleti milyonlarca dolar ödeyerek İsviçre'de gizli banka hesabı olan kişilerin adlarını öğrenmişti. Bu tür bilgileri satanlar genelde bankaların eski çalışanları oluyor.

Yakın zamanda Bayern Münih futbol takımı başkanı Uli Höness'in İsviçre'deki gizli banka hesapları aracılığı ile vergi kaçırdığı ortaya çıkmıştı.

Almanya'da yolsuzluk suç!

Almanya'da vergi kaçırmak, rüşvet ve öteki yolsuzluklar suç sayıldığı için, bu işleri yapanlar cezalandırılıyor.

Almanya, Avrupa Kulüpler Birincisi Bayern Münih'in başkanı Uli Höness'in gözünün yaşına bakmadı, onu 3,5 yıl hapisle cezalandırdı! Uli Höness 28,46 milyon avro vergi kaçırmış... Uli Höness bu ayın (Haziran 2014) başında cezaevine konuldu.

Mayıs ayında da, ünlü tenis yıldızı Boris Becker kıl payı hapse girmekten kurtulmuştu. Boris Becker, 1,7 milyon avro vergi kaçırdığı için Münih'teki duruşmada 300.000 avro cezaya çarptırıldı. Boris Becker toplam 2 milyon avro ödeyecek ve ek olarak da eğer 2 yıl deneme süresi içinde benzeri bir suç işlerse cezaevine girecek. image

Daha önce de yine ünlü teniz yıldızı Steffi Graf'ın babası vergi kaçırdığı için cezaevine girmişti. Steffi Graf'ın vergi işlerini babası yapıyordu.image

 

 

 

 

 

Görseller:

Berlin vergi kurumu: Kevin Cote

Uli Höness: Zac Allan

Boris Becker: James Phelps (ABD)

Steffi Graf: Mark Henckel (Hamburg-Altona, Almanya)

image

Latest comments

No comments

Almanya Türk

Almanya Türk

Almanya geneli için duyurular haberler vb