Hollandalı gazeteciye 10 yıl hapis cezası!

image

Mısırdaki yargılamada Hollandalı gazeteci Rena Netjes 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı! Ayrıca El-Cezire TV kanalının 3 gazetecesi de 7'şer yıl hapis cezası aldı.

Suçu "yanlı gazetecilik"...

Mısırlı yetkililer Hollandalı gazeteciyi "Müslüman Kardeşler örgütü ile işbirliği" ile suçluyorlar. Mısır'da Müslüman Kardeşler örgütü yasak. Mısırlı yetkililere göre, Hollandalı gazeteci gösterileri filme çekerken "çok seçici çekmiş". Başka deyişle, "Müslüman Kardeşler yanlısı" haber hazırlamış.

Ayrıca Mısırlı yetkililer Netjes'in El Cezire için çalıştığını öne sürüyorlar. Netjes ise, BNR, NOS ile Het Parool için çalıştığını, El Cezire için çalışmadığını söylüyor.

Hollanda Dışişleri Kızgın

Hollanda Dışişleri bakanı Timmermans, Mısır büyükelçisini konuyu görüşmek için Dışişleri bakanlığına çağırdı. Bakan ayrıca konuyu AB bakanları ile de görüşecek.

Hapis yatacak mı?

Hollandalı gazeteci Netjes şu anda Hollanda'da. 10 Yıl cezaevinde yatmak için Mısır'a gitmeye pek istekli değil. Dolayısı ile hapse girmeyecek. Ancak bu ceza şu demek: Bundan sonra Mısır'a gidemeyecek. Giderse hemen cezaevine atılacak. Hatta, Ortadoğu'ya ve belki de Afrika'ya gitmesi bile çok tehlikeli, çünkü Mısır'ın birçok ülke ile "suçluları alıp verme" anlaşması var...

    • Cengiz Kolcu

      By Cengiz Kolcu

      Türkiye'de yıllarca yargılanmadan AKP zindanlarında tutulan gazeteciler varç Neden onları haber yapmıyorsunuz da Mısır işin içine girince birden "basın özgürlükçüsü" oluyosunuz? 2 Yüzlüsünüz!

      • TurkseGenc

        By TurkseGenc

        Mustafa Balbay yıllarca hapisteyken nerdeydin?

        • Cengiz Öztürkler

          By Cengiz Öztürkler

          Mısır'daki darbecileri mi destekliyorsunuz?

          • Coşkum Dolunay

            By Coşkum Dolunay

            Kardeşim beni tanıyan bilir. Türkiye'de gazetecilerin tutuklanmasına da karşı çıktım. Bu konuda yazdım mı burada bilmiyorum ancak öteki ortamlarda bol bol yazdım ve gösterilere katıldım. AKP'nin basın üzerindeki baskılarını biliyorum.

            Hatta Türkiye'deki AKP diktatörlüğü bu konuda Mısır'daki Mursi diktatörlüğünden bile kötü.

            Ama böyle diye, Mısır'a gözlerimi kapamalı mıyım?

          Latest comments

          No comments

          Hollandalı Türkler

          Hollandalı Türkler

          Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.