Köln'de Almanya'daki Türk gençlerinin sorunları üzerine çalıştay düzenledi.

image

Almanya'daki Türk gençlerinin sorunları Köln'deki çalıştayda masaya yatırıldı.  “Almanya’da Yaşayan Türkiye Kökenli Gençlerin Sosyal Katılımı: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” adlı çalıştayı Ankara Üniversitesi'nin 'Avrupa Toplulukları Araştırma Merkezi' düzenledi. Çalıştay'ın parasal desteği ise Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan geldi.

Çalıştay 2 oturumdan oluştu: Birinci oturum çalışma olanakları, ikincisi de eğitim üzerineydi. Her iki oturumda da hem sorunlar, hem de çözüm önerileri tartışıldı.

Önerilen çözümler 3 alanda ele alındı: 1- Kişi olarak ya da Toplumsal Kuruluşlar olarak yapılabilecekler  2- Almanya'nın ülkesel ya da yerel yönetimler düzeyinde atabileceği adımlar 3-Türkiye'nin Almanya'daki Türk gençlere bu alanlarda yapabilecekleri katkılar.

Genel olarak varılan yargı, en büyük sorunun eğitim olduğu ve bu sorun çözüldüğünde iş bulma sorununun da ortadan kalkacağı oldu.

Akademik çalışma

Bu çalıştayın bir bürokratik çalışma değil, akademik çalışma olduğunu vurgulayan katılımcılar, Ekim ayında Almanya'daki gençlerle de görüşeceklerini, sonra da bir rapo hazırlayıp Alman ve Türk hükümetlerine vereceklerini bildirdiler. Bu raporta çözüm önerileri elle tutulur biçimde belirlenecek.

Davulun sesi uzaktan...

Çalıştaya katılan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Erdoğan, "Almanya'da Türklerin ayrımcılığı abarttığını" öne sürdü. Öğretim üyesi bu yolla Türklerin kendi tembelliklerinden kaçarak işin kolayına gittiklerini öne sürdü. Dr Erdoğan, ayrıca Almanya'daki Türklerin Türk kültürünü, dilini koruma çabaları konusunda da "bunlar hayati konular değil" yorumunu yaptı...

Almanya'da değil, Türkiye'de yaşayan akademisyenin bu varsayımları ve kanıları şaşkınlık yarattı.

 

 

 

 

 

 

    • Ayşenur Aydın

      By Ayşenur Aydın

      Türkiye'den gelenler zaten "Alamancıları" salak sanırlar. Herşeyi bilir gibi ukala ukala konuşurlar.

      Bizim sorunlarımızı bu ukala bilmezler mi çözecek? Hayır. Biz kendimiz burada STK'lerimiz ile çözeceğiz.

      • Taner Keserciler

        By Taner Keserciler

        Akademik mastürbasyon. Büyük olasilikla Avrupa Birligi'nden para almislardir. Adam Almanya'da hic yasamamis, Almanyali Türklerin dile getirdikleri sorunlari kücümsüyor ve bizim sorunlarimizi cözecek!.. Bir tarafimla gülerim ben buna...

      Latest comments

      No comments

      Almanya Türk

      Almanya Türk

      Almanya geneli için duyurular haberler vb