Rotterdam'da Hollywood Music Hall Türk gencine ayrımcılıktan suçlu bulundu!

image

 

Rotterdam'daki Hollywood Music Hall, ayrımcılıktan suçlu bulundu. Utrecht insan hakları kurulu, diskonun 16 yaşındaki Deniz adlı Türk'e karşı ayrımcılık yaptığı yargısına vardı.

Yanındaki 2 Hollandalı genci içeri aldılar ama Deniz'i yaka paça "Apartheid" kuyruğuna koydular!

16 Yaşındaki Hollanda doğumlu Türk genci Deniz, 2 Hollandalı arkadaşı ile birlikte Hollywood Music Hall'a gitti. O akşam 12-18 yaşları arasındaki gençler için eğlence vardı. Deniz ile 2 Hollandalı arkadaşı biletlerini alıp sıraya girdiler.

Kapıcılar Deniz'in 2 Hollandalı arkadaşını içeriye aldılar ama Deniz'i tişörtünden asılıp sıradan çıkardılar. Sonra da onu yabancıların oluşturduğu başka bir sıraya koydular. Tıpkı Apartheid döneminde beyazlar ile ötekiler için iki ayrı sıra olması gibi.

Hollanda'da sık olan olay, ama Deniz hakkını aradı!

Hollanda'da eğlence yerlerinin kapısında ayrımcılık çok sık görülen bir olay. Bu ayrımcılık en çok Akdeniz görünüşlü kişilere yapılıyor. Afrika kökenlilere karşı daha az yapılıyor, çünkü Hollandalıların kölelik geçmişlerinden dolayı suçluluk duygusu var. Ancak bu ayrımcılık Türklere yapıldığında "ırkçılık" olarak nitelenmiyor ve yapanın yanına kalıyor. Çoğu zaman da ayrımcılığa uğrayan hakkını aramıyor.

Ancak Deniz hakkını aradı. Utrecht'teki İnsan Hakları Kurulu'na başvurarak Hollywood Music Hall'ın kendisine ayrımcılık yaptığını bildirdi. Böylece olay kurula taşındı.

Hollywood Music Hall'ın sahibinden Deniz'e "susma rüşveti" önerisi

Irkçı olaydan sonra Deniz'in annesi eğlence yerini aradı. Hollywood Music Hall'ın sahibi Fred Diaz "anlaşmak için", Deniz ile 20 arkadaşına "parasız parti yapma" önerisinde bulundu. Ancak Deniz bu öneriyi "Ruhumu satmam" diyerek geri çevirdi.

Olay Utrecht İnsan Hakları Kurulu'na gitti.

Suç var ancak, ceza yok!

Utrecht insan Hakları Kurulu Hollywood Music Hall'ın ayrımcılık yaptığı yargısına vardı. Ortada bir ayrımcılık suçu var, ancak yaptırımı yok. Ancak her durumda bu suç bir eğlence yerinin suçunun belirlenmesi açısından önemli.

Ayrımcı diskonun sponsorları: Heineken, Red Bull, Coca Cola ile SlamFM!

Bu yargıdan sonra Hollywood Music Hall'ın destekçilerinin ne yapacakları merak konusimageu oldu. Eğer Heineken, Red Bull, Coca Cola, Pioneer ile SlamFM sponsorluklarını sürdürürlerse, ırkçı ve ayrımcı bir işyerini desteklemiş olacaklar.

image

    • turgay kulaç

      By turgay kulaç

      Hollandada gündelik yasamda hala cok büyük irkcilik olaylari oluyor ama normal karsilaniyor...

      • Ercan Değirmencioğlu

        By Ercan Değirmencioğlu

        Ben bundan sonra Coca Cola, Redbull ve Heineken icmiyorum.

        • Erdinç Özkanlar

          By Erdinç Özkanlar

          Ceza almamalari kotu ama bir daha irkcilik yapmaya korkarlar. Cok kotu PR onlar icin. Ben de Coca Cola ve Heineken icmiyorum artik. Red Bull zaten icmiyodum.

          • Neşe Deliorman

            By Neşe Deliorman

            pislik irkcilar!

            • Neşe Deliorman

              By Neşe Deliorman

              pislik irkcilar!

              • Serpil Aksoy

                By Serpil Aksoy

                Bana simdiye dek hic ayrimcilik yapilmadi ama ben artik HMH'a gitmeyecegim.

              Latest comments

              No comments

              Rotterdam

              Rotterdam

              Rotterdam ve çevresindeki arkadaşları bekliyoruz.