Twitter muhalif @fuatavni'yi Türkiye'de sansürlüyor. TR dışında sorun yok.

image 

 

Twittter'da @fuatavni adlı bir kullanıcı var. Büyük olasılıkla takma ad kullanan bir kullanıcı. Yüzbinlerce izleyeni var. @fuatavni Başbakan Tayyip Erdoğan ve AKP karşıtı şeyler yazıyor.  Ancak yüzbinlerce izleyeni olmasının nedeni bu değil. @fuatavni AKP'nin ve Erdoğan'ın her atacağı adımı önceden bildiriyor.

@fuatavni Türkiye'de hükümetin sansürüne takıldı.

işte birkaç gündür Türkiye'deki twitter kullanıcıları bu kişinin yazdıklarını okuyamıyorlar. Türkiye dışında ise sorun yok. Türkiye içindeki sansürün ise AKP hükümetinin isteği doğrultusunda konulduğu konusunda herkes birleşiyor.

@fuatavni bunu önceden gördü, önlemini aldı!

@fuatavni adlı kullanıcı sansürün geleceğini görmüş olmalı ki, bu kez de @fuatavnifuat adlı bir ek kullanıcı oluşturdu. artık Türkler "Fuat Avni"yi bu yeni kullanıcıdan izleyebiliyorlar. Bu yeni kullanıcı, şimdiden 200 bin izleyene ulaştı.

Peki kim bu Fuat Avni?

Türkiye'de genel görüş, "Fuat Avni"nin Fethullah Gülen yandaşı bir kişi olduğu. Bu kişinin yazdıklarından bir biçimde Erdoğan'ın çevresine erişiminin olduğu izlenimi ediniliyor. Örneğin AKP ve Erdoğan'ın yolsuzluk soruşturmasını başlatan polislerin tutuklanacaklarını ve tutuklanacak polis sayısını önceden bildirdi...

Türkiye'de Emre Uslu adlı gazetecinin "Fuat Avni" olduğunu öne sürenler çok. Ancak bu doğrulanmış değil. Yalnızca bir söylenti.

image

Latest comments

No comments

Almanya Türk

Almanya Türk

Almanya geneli için duyurular haberler vb