Hollanda Irak'a, Suriye'ye Kürt ordusuna katılmak için gidenlere izin veriyor. Çifte Standart mı?

image

 

Hollanda yurttaşlarının Suriye'ye savaşmak için Suriye'ye gitmesini istemiyor. Gidenleri ve dönenleri yargılıyor.

Ancak...

Hollanda'nın katolik gazetesi "Trouw"da çıkan bir yazıya göre, IŞİD'e karşı savaşmak için Kuzey Irak'a gidenlere Hollanda izin veriyor...

Hollanda yetkilisi: Hollandalı gençler Kürtler yanında savaşabilir

Trouw gazetesine konuşan Kamu Kovuşturma Birimi (Openbaar Ministerie -OM) yetkilisi, Suriye'ye ya da Irak'a gidip Kürt bölgesinin ordusunda savaşmak isteyen Hollandalıların "İŞİD'e katılanlarla bir tutulamayacağını" söyledi. OM sözcüsüne göre bunun nedeni "Kürt ordusunun terör örgütü olmaması".

OM yetkilisi, Kürt ordusuna katılacak Hollandalıları, İsrail ordusuna katılan Hollandalılar ile karşılaştırdı. Yetkili "İsrail ordusuna katılanları kovuşturmuyoruz, çünkü suç işlemiyorlar. Kürt ordusuna katılanlar için de durum böyle". Yetkiliye göre, düzensiz "peşmerge" birlikleri de terörist değil. Dolayısı ile Hollandalılar onlara da katıldıklarında suç işlemiyorlar.

İŞİD Suriye ile Irak'ta son zamanlarda alevilere, şiilere, kendi görüşlerinde olmayan sunnilere ve hıristiyanlara karşı gaddar davranışları ve cankırımları ile tanınıyor.

Hollanda sayıları açıklamıyor.

Suriye'ye Esat'a karşı savaşmak için giden Hollandalılar konusunda yaklaşık sayılar veren Hollanda, Irak'ta Kürt ordusuna ya da peşmergelere savaşmaya gidenler konusundaki bilgileri ise açıklamıyor.

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.