91 Yaşındaki Hollandalı, İsrail'in kendisine verdiği madalyayı geri verdi.

 image

91 yaşındaki Hollandalı Henk Zanoli, İsrail'in kendisine verdiği "Soykırım Madalyası"nı, geri veriyor. İsrail devleti Zanoli'ye madalyayı II. Dünya savaşı sırasında Musevileri koruduğu için vermiş.

Ancak Gazze'ye İsrail saldırıları sonucu Zanoli'nin ailesinden 6 kişi ölünce, Zanoli madalyasını İsrail'e geri verdi.

II. Dünya Savaşı'nda Musevileri Korumuş

Hollandalı Henk Zanoli ile annesi, 1943-1945 yılları arasında musevi bir kişiyi Amsterdam'daki evlerinde saklamışlar. Böylece musevi kişiyi Almanların öldürmesini engellemişler. Zanoli'nin babası ise Almanlara karşı direnişe katıldığı için yakalanmış ve toplama kampında öldürülmüş.  Zanoli'nin kayınbiraderi de Almanlarca öldürülmüş.

"İsrail madalyasını tutmam anneme ve yakınlarıma hakaret olur"

Zanoli'nin bir yeğeni daha sonra Gazze'de yaşayan bir kişiyle evlenmiş ve orada yaşamaya başlamış Ancak 20 Temmuz 2014'te İsrail ordusu ailenin evini bombalayıp aileden 6 kişiyi öldürünce, Henk Zanoli madalyayı posta ile Lahey'deki İsrail büyükelçiliğine göndermiş. Henk Zanoli ekte gönderdiği iletisinde, madalyayı neden geri verdiğini anlatmış. Zanoli iletisinde "Bu madalyayı tutmak anneme ve yakınlarıma hakaret olur" diyor. Zanoli yalnız kendi madalyasını değil, annesinin madalyasını da geri göndermiş.

Zanoli'nin geri gönderdiği madalyayı İsrail, musevi olmayan ancak soykırım'da musevilere yardım etmiş kişilere veriyor. Zanoli'nin İsrail büyükelçiliğine İngilizce iletisi için tıklayın.

Erdoğan hala Yahudi lobisinden aldığı madalyayı ger verdi mi? 

Amerika'daki yahudi lobisince "Yahudi Cesaret Nişanı" ile ödüllendirilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da geçen haftalarda madalyayı geri göndereceğini söylemişti. Ancak Erdoğan bu açıklamasını Yahudi lobi örgütü madalyayı kendisinden geri isteyince yapmıştı!

image

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.