Joran van der Sloot Peru'da açlık grevine başladı!

image

 

Perulu bir genç kızı öldürdüğü için 28 yıl hapis cezası alan Hollandalı Joran van der Sloot açlık grevine başladı! Hiçbirşey yemiyor, içmiyor!

Hollandalı 27 yaşındaki van der Sloot, öldürdüğü Perulu kadının yanısıra, Amerikalı Natalee Holloway'i öldürmekle de suçlanıyor. Amerikalı genç kız 2005 yılında bir Hollanda sömürgesi olan Aruba'da ortadan kaybolmuştu...

Açlık grevinin nedeni....

Hollandalı van der Sloot, yakın zamanda "En yüksek güvenlikli cezaevi"ne aktarıldığı için açlık grevi yaptığını açıkladı... Cezaevi yetkilileri ise, Hollandalı'nın, önceki cezaevinde gardiyana gözdağı verdiği için yeni cezaevine aktarıldığını açıkladılar. Cezaevine yasadışı olarak cep telefonu sokan Hollandalı, aramada telefon bulununca gardiyana gözdağı vermiş...

Amerika sırada bekliyor

Hollandalı katil, Peru'da 28 yıl cezaevi cezasını tamamladıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri (ABD) onu yargılamak için sırada bekliyor. Peru yasaması ABD'nin onu kendi ülkelerinde yargılama isteğini onamıştı. Ancak önce Peru'da 28 yıl cezaevinde yatması gerekiyor.

ABD'lilerin de Hollandalı katili yargılamak istemelerinin nedeni Aruba'da 2005'te kaybolan Natalee Holloway'in ABD yurttaşı olması. Bu kaybolma olayında Hollandalı katil birinci kuşkulu durumunda. Ayrıca Hollandalı katil, kaybolan kızın annesinden "kızın mezarını göstermek karşılığında" 25 bin avro almış ama birşey göstermemiş!

 

image

Peru'da cezaevinde evlendi!

Bu arada Hollandalı van der Sloot, Peru'da 22 yaşındaki bir kadınla evlendi. Evliliğin ileride kendisinin ABD'ye verilmesini engellemek için yapıldığı sanılıyor. 

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.