Hollandalı Sigortacılar: Özel Türk hastaneleri gereksiz işlemlerle giderleri yükseltiyor.

image 

Hollanda'daki en büyük gezi sigortası kuruluşlarından Allianz Alarm Centrale'ye göre özel Türk hastaneleri sağlık giderlerini gereksiz yere arttırıyor.

Allianz'a göre, "kulakta iltihap" gibi küçük şeyler için gelenleri bile özel Türk hastaneleri bir gece yatırıyorlar. Bu da sigorta kuruluşlarının giderlerini arttırıyor. Allianz'a göre bu yeni bir gelişme.

Ayrıca birçok durumda özel hastaneler hastalar üzerinde "anlamsız ve gereksiz yoklamalar" yaparak sigortalara ek gider çıkarıyorlar.

"Çoğu kez, bize sonradan bildiriliyor"

Sigorta kuruluşu, birçok durumda giderleri arttıran bu uygulamalardan sonradan bilgileri olduğunu ileri sürdü. Ancak bazı durumlarda önceden öğrendiklerinde araya girip doktorlar ile konuyu tartıştıklarını söyledi. Özel hastanelerin sıradan hastalıklarda bile hastaları yatırmak için "yatarsanız daha çabuk iyileşir, uçağı kaçırmazsınız" dediği öne sürülüyor.

Fransız kuruluşu Allianz sigortanın Hollanda gezi sigortası birimi olan Allianz Alarm Centrale her yıl Hollanda'da 1,5 milyon kişiye sağlık 2,5 miyon arabaya da kaza sigortası işlemi yapıyor.

    • Sezen Erenler

      By Sezen Erenler

      Hollandalı doktorlar gibi Türk doktorların da herkese parasetamol verip göndermelerini mi bekliyor sigortacılar?

      ama öte yandan, biraz haklılar sanırım... Omuzumu incittiğimde doktora gittim hollanda'da. Doğrudan beni fizyoterapiciye gönderdiler. Doktora sordum "neden MR çekmedin" diye. "Çeksek ne görcez ki, bir tek eklemlerde aşınmış kemikler görecez ..." dedi. Türkiye'de parmağında çıban çıksa MR çekiyorlar. SGK'yi kazıklıyorlar.

    Latest comments

    No comments

    Hollandalı Türkler

    Hollandalı Türkler

    Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.