"Yasadışı böbrek aktarımından aranan doktor Yusuf Sönmez Hollanda'da"

 image

Kosova'daki Avrupa Birliği "Yasalarla Yönetim" kurulunun (Eulex) savcısı Jonathan Ratel Türk doktor Yusuf Sönmez için Interpol'e "Kırmızı bildirim" arama isteğinde bulundu.

Kosova'da yasadışı organ böbrek aktarımı...

Doktor Yusuf Sönmez Kosova'da yasadışı böbrek alımsatımı yapan "Medicus" kliniğinin baş operatörüydü. Yoksullardan yasadışı olarak satın alınan böbrekleri para karşılığı hastalara satıyor ve gerekli aktarım işlemini yapıyordu.

İstanbul'da tutuklanmıştı ancak...

Sanık doktor 2011 yılında İstanbul'da tutuklanmıştı ancak bedel karşılığı tutuksuz yargılanmak üzere bırakılmıştı. Daha sonra ortadan kaybolan Sönmez'in Güney Afrika'da yaşadığı ortaya çıkmıştı. Sırp savcılar Sönmez'in güney Afrika'dan ayrılarak Hollanda'ya taşındığını bildirdiler. Bunun üzerine Sönmez'i yakalamak için girişimler başladı, ancak şimdiye dek yakalanamadı.

"Medicus Skandalı" neydi?

Medicus skandalı 2008 yılında bir Türk hastanın Kosova'nın Priştina havaalanında kötüleşmesi üzerine ortaya çıkmıştı. Yapılan soruşturma sonucunda AB yazanağında  Kosova'daki yasadışı organ alımsatımının ucunun Kosova yöneticilerine dek uzandığı, işin adam kaçırma, gözdağı verme, öldürme, işkence boyutlarına vardığı öne sürüldü.

Doktor Yusuf Sönmez'in yanısıra Medicus çetesinde 12 Mayıs 2014'te İsrail'de tutuklanan doktor Mosa Harel ile hastanenin iyesi Lütfi Dervişi'nin de bulunduğu belirlenmişti.

 

    • Yeşim

      By Yeşim

      para kişiye ne kötü şeyler yaptırıyor. Eğer suçlamalar doğruysa, acaba icdanı sızlıyor mu?

    Latest comments

    No comments

    Hollandalı Türkler

    Hollandalı Türkler

    Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.