Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Ankara'da Türkiye'yi tehdit etti!

 image

Bu ne cüret!

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Ankara'da Türkiye'yi tehdit etti!

Bir süre önce Kuveyt büyükelçiliği görevlileri Türk F-16 pilotunu Ankara'da imagesokak ortasında ve eşinin, çocuğunun önünde öldüresiye dövmüşlerdi. Türkiye'nin bu olaya tepkisi şu ana dek çok yumuşak oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan pilot için "geçmiş olsun" demekle yetindi. TC Dışişleri Bakanlığı Kuveyt Büyükelçilik yetkililerini çağırıp konuştu. Ancak şimdiye dek devletlerin bu durumlarda yaptığı "sınırdışı etme" olmadı.

Türkiye'nin bu yumuşak ve öekingen davranışı, Kuveyt büyükelçisini iyice yüreklendirdi.

"Sınırdışı olursa Yatırımları çekeriz"

Türkiye kendi F-16 pilotuna sahip çıkmazken, Kuveyt büyükelçisi Al-Duwaikh maganda elçilik görevlilerine sahip çıkarak "eğer Türkiye diplomatlarımızı sınırdışı ederse, Kuveyt yatırımları da gider" diyerek Türkiye'ye şantaj yaptı, gözdağı verdi!

Ayrıca büyükelçi Al-Duwaikh'a göre, Türk F-16 pilounu Ankara'da Kuveyt'li diplomalar değil, olay yerine gelen Türkler dövdü. Büyükelçinin bu sözleri birçok kişice yalan olarak nitelendirildi.

Türkiye terbiyesiz büyükeliye nasıl yanıt verecek?

Genel Beklenti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda inandırıcı bir tepki vermesi.

Kuveyt büyükelçisinin yalan söylemesi ve üstelik te Türkiye'ye gözdağı vermesi karşısında Türk hükümetinin bir karşılık verip Türkiye'nin onurunu koruyup korumayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak...

image

    • Yeşim

      By Yeşim

      Kusura bakma Akin kardes ama sen biraz safsin. Bunlar icin Arap'lik Türk'lükten cok daha önemli. Bunlar Araplari yalamaktan bi bok yapmazlar.

      • Argün Arıkan

        By Argün Arıkan

        Türkiye şamar oğlanı. Gelen vuruyo, giden vuruyo. Yeter ki Tayyip iktidarda kalsın. Gerisi boş...

      Latest comments

      No comments

      Almanya Türk

      Almanya Türk

      Almanya geneli için duyurular haberler vb