Didim tatili ve iflas etmiş Suriye politikası

Merhaba arkadaşlar

Didim'de tatildeyim. Didim'de ilginç bir durum var. Oralıkta dolaşan çok sayıda Suriyeli var. Şimdi biliyorum bu Hollandalıların "ortalıkta dolaşan bir sürü Türk var" demesi gibi oldu ve tek başına ayrımcı bir söylem.

Belki şöyle söylersem daha anlaşılır olur. Burada Suriye'lilerin iki yönü var. Birincisi yerel halkta bir tedirginlik var. Tedirginlik Suriye'deki IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) terör örgütü üyelerinin buradaki Suriyeliler arasına karışmış olması tehlikesi. Bu abartılı bir tedirginlik olabilir. Ancak tümüyle de boş değil. Çünkü gazetelerde basın yayın organlarında IŞİD örgüt üyelerinin Türkiye'ye eylem için yayıldıkları yazılıp duruyor. Bu da haklı olarak tedirginlik yaratıyor.

Sonuçta ortada 1 yıl kadar önce Suriyeli teröristlerin Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde öldürdüğü 50 kişi var....

İşin öteki yanı da şu. Bugün deniz kıyısında dolaşırken birkaç kişilik topluluklar olarak Arapça konuşan kimseler gördüm. Suriyeli olduklarını sanıyorum. Her durumda turist olmadıkları kesin. Görünüşlerinden gariban kiişiler. Kıyıda gözden uzak bir tepede uzaktaki adalara bakıyorlar. Bilmiyorum oraya kaak gitme umuduyla gözlem mi yapıyorlar. Ancak şöyle birşey var, buralarda sık sık tekneler çalınıyormuş ve bunlarla Suriyeliler Yunan adalarına taşınıyormuş. Geceleri sık sık kıyı güvenlik teknelerini görüyoruz güçlü ışıklarını yakıp denizde tarama yapıyorlar.

Suriyeli garibanlar Avrupa'ya gitmek isterken, sık sık tekneleri batıyor, garibanlar boğuluyorlar. Tam bir insanlık trajedisi... Bu işten para kazananlar onların paralarını alıp çaldıkları teknelerle Yunan adalarına götürme sözü veren Türk dolandırıcılar. Bir de Yunanlıların yaptığı adilik var. Kaçak teknelerini sık sık yakalayıp Yunan karasuları dışına çıkarıyorlarmış. Bu aşırı yüklenmiş teknelerin batmalarına izleyici kalıyorlarmış.

İşte Davutoğlu'nun daha doğrusu Erdoğan ve AKP'nin iflas etmiş dış politikasının sonuçları... Bunlar işe "komşularla sıfır sorun"la başlamışlardı. Şimdi herkesle düşmanız. Suriye'ye düşmanlık yaptılar İsrail'e yaradı! Bir de Filistin deyip dururlar...

Kalın sağlıcakla.

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.