Kral olmak güzel! Willem Alexander'ın maaşına 6000 zam!

image

Ben olsam ben de gülerdim... (görsel: "FaceMePLS" Den Haag, Hollanda)

 

Kral olmak güzel birşey! Maaşa 6000 zam!

Hollanda kralı Willem-Alexander'ın yıllık gelirine 6000 (al bin) avro artış yapıldı! Kral gelecek yıl toplam 823.000 (Sekizyüz yirmi üç bin) avro alacak! Eh bir milyondan birazcık az. Bu artış Hollanda'da bütçenin açıklandığı "miljoenennota"da açıklandı.

Artışın nedeni ne?

Kralın gelirine yapılan artışın nedeni Hollanda'da fiyatlardaki yıllık artış. Öteki deyimle, Hollanda'da biraz enflasyon olduğu için, ekmek süt ederleri yükseldiği için, kral bakkala çakkala gittiğinde mahçup olmasın diye.

İşin güzel yanı, sana bana olduğu gibi "biliyorsun ekonomik bunalım var, o yüzden bu yıl zam yok" demiyor patron.

image

Kraliçe Maxima da artış aldı.

Maxima yalnızca 2000 avro artış aldı. Bu artıştan sonra Maxima'nın yıllık geliri 326.000 avro oldu. Krala göre oldukça düşük bir gelir. Kadıncağız bu kadarcık parayla nası geçinir bilinmez...

Krallık ailesi toplan 98.000 avro artış aldı.

Krallık ailesi de 98 bin avro artış aldı. Krallık ailesi işte kralın anası kardeşleri, yeğenleri, teyzeleri onların şuları buları falan. Bu artışla birlikte Hollanda halkı krallık ailesinin cebine her yıl doğrudan 40.085.000 (KIRK MİLYON SEKSENBEŞ BİN) avro para koyacak. Ha bu yalnızca onlara verilen cep harçlığı. Bunun içinde saraylar, hizmetçiler, krallık ailesinin işlerini gören görevliler, krallık ailesinin gezileri vb yok. Onlar ayrıca ödeniyor..

Bu arada, Hollanda krallık ailesi de pek yoksul sayılmaz aslında. "Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış" ama bu aile Shell vb gibi büyük kuruluşlara yaptığı yatırımlarla yeryüzünün en zenginleri arasında yeralıyor. Hani diyeceğim bu ekonomik bunalım falan onları pek etkilemiyor...

Atatürk sağolsun!

Biz Türkler, Atatürk sayesinde padişahlıktan kurtulduk. Hollanda'da Kral Willem Alexander Hollanda yurttaşı olan Türklerin de kralı doğal olarak. Ancak bizim Türkiye'de sultanlık olmadığı için onun bunun anasına babasına çocuğuna böyle para saçmak gibi derdimiz yok tanrıya şükür.

Türkiye'de AK Parti'nin 17 Aralık'ta ortaya dökülen yolsuzlukları mı? Ne yolsuzluğu kardeşim, değerli yargıçlarımız ortada soruşturulacak bir yolsuzluk olmadığını söyledi ya! Ha o içişleri bakanının oğlunun evinde bulunan milyonlarca avro dolar, 6 para kasası ve para sayma makinaları mı? Onları oraya kötü niyetli birileri koymuş. Zavallı bakan oğlunu suçlamak için... Ayakkabı kutusundaki paralar mı? Kardeşim "sanıklar serbest bırakıldı ya!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzmilyonlarca dolarlık uçan sarayı Airbus uçağı mı? Ne olmuş, adam onun içinde çalışacak. Birazcık lüksü olsu garibimin. Ha Ankara'da Erdoğan'ın Atatürk Orman Çiftliği içine yaptırdığı "AK Saray"ı mı? Kardeşim adam Çankaya'daki eski kılübede oturacak değil ya!

Ha 25 Aralık'ta ortaya çıkan Tayyip Erdoğan ile oğu Bilal Erdoğan arasındaki "aman baskın olabilir, paraları sıfırla" telefon konuşması mı? Kardeşim sen neyden sözediyon? Devletin koskoca TUBİTAK kurumu "o bantlar sahte" demedi mi? Kardeşim senin niyetin kötü. Senin için kötü! Sen ona buna çamur atmaya çalışıyon! Sen yoksa dinsiz misin? Bak eski AB bakanı Egemen Bağış'a söylerim internetten bir Kur'an ayeti (kendi deyimiyle, "bakara, makara") bulup tvitler, twitler, o zaman görürsün!

Allah Mustafa Kemal Atatürk'ü nurlar içinde yatırsın. Onun sayesinde sultanlardan, milletin parasını yiyen asalaklardan kurtulduk!

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.