Hollanda İD(IŞİD)'e karşı 4 F-16 gönderiyor

image

Hollanda Suriye'de ile Irak'ta terör örgütü İslam Devleti (İD)'ye karşı savaşmak için Uluslararası Birlik'e 4 F-16 uçağı gönderiyor. Daha kesinleşmedi ancak duyumlar bu yönde. Hollanda Bakanlar Kurulu bugün öğleden sonra toplanıp İD'ye karşı oluşturulan Uluslararası Birlik'e Hollanda'nın nasıl katkı yapacağını görüşecek.

İD (IŞİD) Gaddar bir terör örgütü

Eski adı "IŞİD" olan İD Suriye'de Esad yönetimine ve Irak'ta da yerleşik yönetimlere karşı savaşıyor. İD Kendi görüşüne uymayanların başlarını kesmesi ve öteki gaddarlıklarıyla tanınıyor.

PvdA yarım ağızla da olsa "Önce BM Kararı Çıkmalı" diyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) "İD'e karşı savaş" için "Uluslararası Birliktelik" oluşturmak istiyor. Ancak bunu Birleşmiş Milletler (BM) daha onaylamadı. Hollanda'da yönetimin başortağı VVD için bu sorun değil. Öte yandan küçük ortak PvdA (işçi partisi) "önce BM'lerden karar çıksın" diyor. Ancak PvdA'nın bu iseğinde çok ısrarcı olmayacağı, daha çok "kendisinden bekleneni yapmak" için böyle bir tepkide bulunduğu söyleniyor. BM'den şu ana dek bir karar çıkmadı çünkü ABD bu konuda bir başvuruda bulunmadı. ABD'nin BM'ye başvuruda bulunmamasının nedeni ise Rusya. ABD'nin Ukrayna bunalımında Rusya'ya tepkisinden sonra, Rusya ABD'nin bavurusunu veto edebilir...

Türkiye'nin yanlış politikası ve İD (IŞİD)

Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'ın "Esad gitsin" takıntılı Suriye politikası tümüyle iflas etti. Türkiye Esad'a karşı savaşan grupları destekledi. Erdoğan rejiminin "Bugün yarın gidecek" dediği Esad hala işbaşında. Ek olarak da, Türkiye'nin desteklediği gruplar arasında sayılan İD (IŞİD) bölgeye bela oldu.  Bunun sonucu olarak da dün 170.000 Suriyeli Kürt Suriye'den kaçarak Türkiye'ye geldi. Ayrıca Türkiye'nin politikası en çok İsrail'in işine yaradı. Bölgede İsrail'e karşı duran tek güç, Suriye, zayıfladı.

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.