PKK'lileri Türkiye'ye vermeyen Danimarka, ırkçı gazeteciyi öldürmek isteyen Lübnan'lıyı vermedi diye Türkiye'ye kızgın!

 image

Danimarka Türkiye'ye kızgın. Nedeni de Türkiye'nin Danimarka'nın aradığı bir kişiyi serbest bırakmış olması.

Irkçı gazeteciyi öldürmek istemiş

Danimarka'nın Türkiye'den istediği kişi, Lübnan asıllı bir Danimarka yurttaşı. Bu sanık, İslam karşıtı ve ırkçı gazeteci Lars Hedegaard'ı öldürmek istemiş. 5 Şubat 2013'te postacı gibi ırkçı gazetecinin Kopenhag-Frederiksberg çevresindeki evine gitmiş, silhını ateşlemiş, ancak silahı tutukluk yapınca kaçmış.

Ancak kaçıp geldiği Türkiye'de tutuklanmış.

Gazeteci Lars Hedegaard kim?

Eski bir marksist olan Danimarkalı gazeteci Lars Gedegaard, ırkçılığın arttığı Avrupa'da son yıllarda artan "İslam takıntılı" yazarlardan birisi. İslam dinini eleştirdiğini söylüyor ancak çoğu zaman bunu müslümanlara karşı ırkçı ve ayrımcı söylemlerle dile getiriyor.

Bu yüzden de 2011 yılında Danimarka ceza yasasının 266b maddesine göre "Nefret suçu" işlediği saptanmıştı ve 1000 avro cezaya çarptırılmıştı. Cezanın nedeni Hedegaard'ın yayınlanna bir görüşmesinde "“Müslüman ailelerdeki kızlar babalarınca, amcalarınca ve kuzenlerince cinsel saldırıya uğruyor" demişti.

Türkiye neden serbest bıraktı? Nedeni Musul Bozgunu

Olağan koşullarda Türkiye'nin sanığı Danimarka'ya geri vermesi gerekirdi. Sonuçta gazeteci Hedegaard ırkçı da olsa, ırkçıları da öldürmek yasak.

Ancak Türkiye bu kez kendi çıkarlarını gözönüne aldı. Bilindiği gibi Türkiye'nin Musul Konsolosluğu büyük bir bozgun ile terör örgütü IŞİD'in eline geçmişti. Türkiye sınırına bu denli yakın bri konsolosluğunu Ankara'nın rezillik oranında kötü politikası sonucu koruyamamıştı. Konsoloslukta görevli özel güçlere Ankara'dan "karşı koymayın" emri verilmişti.

Türkiye'nin gazeteciyi öldürmek isteyen kişiyi, Musul Fiyaskosu ile IŞİD'in eline düşen konsolosluk görevlilerini kurtarmak için değiş-tokuş yaptığı sanılıyor. Öteki deyişle, Türkiye kendi çıkarlarını gözetti.

Danimarka, en azılı PKK'li teröristleri Türkiye'ye vermedi

Avrupa'da PKK'nin rahatça örgütlendiği, Türkiye'deki terörüne parasal kaynaklar sağladığı bir ülke Türkiye. Yıllarca PKK'nin propaganda biriminin işlettiği TV istasyonları Danimarka'dan yayın yaptılar. Danimarka Türkiye'nin en kötü günlernde bile azılı PKK'li teröristleri Türkiye'ye vermedi.

Ama şimdi kendi suçlusu kendisine verilmeyince, Kopenhag'daki Türk büyükelçisini 2 kez Dıişleri bakanlığına çağırdı, adalet bakanı Mette Frederiksen, Türkiye'nin tutumunun "anlaşılmaz" olduğunu öne sürdü....

    • Nazlı Akkoylu

      By Nazlı Akkoylu

      Danimarka'nın PKK'yi korumasi konusunda haklisin ama AKP'nin Musul fiyaskosu da tam bir fiyasko. Bu adamlar Türkiye'yi YÖNETEMIYORLAR'!

    Latest comments

    No comments