BM'de Türkiye Büyük Bozguna uğradı.Güvenlik Kurulu'na seçilemedi

 image

 

Birleşmiş Milletler'in Güvenlik Kurulu'ndaki geçici üyeliğe aday olan Türkiye büyük bozguna uğrayarak seçilemedi. Newsweek dergisinde çıkan habere göre Türkiye'nin seçilmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Türk hükümetinin yanlış Suriye ve öteki politikaları Türkiye'nin uluslararası saygınlığını düşürdü.

Bozgun...

Oylamada İspanya 132 oy alırken, "kolayca kazanması beklenen" Türkiye yalnızca 60 oyda kaldı...  Kurulun öteki üyelikleri Malezya, Angola, Venezuela ile Yeni Zelanda'ya çok sayıda oylarla gitmişti.

Oylamadan bir gün önce Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu New York'un lüks Waldorf Astoria otelindediplomatlar için eğlence düzenlemişti. Beklenti oylamanın Türkiye için kolay bir zafer olacağı idi.

Türk hükümetinin Suriye ve IŞİD yanlışları rol oynadı...

Oylamadan önce 160 ülkenin Türkiye'yi destekleyeceği sanılıyordu. Ancak gizli oylamanın sonucu tam bir bozgun oldu.

Ancak Türk hükümetinin Suriye'de Esad takıntısı ve terör örgütü IŞİD'e yardım ettiği savları Türkiye'nin saygınlığına gölge düşürdü. Oyları İspanya'ya kaydırdı...

Türkiye'nin "sürekli aday" olduğu Avrupa Birliği ülkelerinin AB üyesi İspanya'dan yana oy kullandığı sanılıyor. Ayrıca Yunanistan'ın Türkiye seçilmesin diye kampanya yürüttüğü bildiriliyor.

 

    • Serhat Koşar

      By Serhat Koşar

      AKP icerde ve disarda ülkeyi mahvetti. PKK'li teröristbasi öcalan'a vermedikleri kiyak kalmadi. Ülkeyi bölünmeye götürüyorlar. Suriye'de de dünyaya rezil ettiler.

      • Gülay Kıray

        By Gülay Kıray

        akp herhalde kendisine oyveren bilmezler gibi sandi BM'deki ülkeleri..

      Latest comments

      No comments

      Almanya Türk

      Almanya Türk

      Almanya geneli için duyurular haberler vb