"Türkler IŞİD'e karşı daha çok şey yapsın" diyorlar ama sığınmacılar konusunda pek yardımcı olmak istemiyorlar...

 image

De Telegraaf gazetesinde yayınlanan "Günün Kuramı" (Stelling van de dag) tartışmasında okurlara "Türkiye IŞİD'e karşı daha çok şey yapmalı mı" ve "Öteki ülkeler Türkiye'ye gelen sığınmacılar konusunda Türkiye'ye yardım etmeli mi?" soruları soruldu.

Çıkan sonuca göre çoğu (%89) kişinin görüşüne göre Türkiye "IŞİD'e karşı daha çok şey yapmalı".

Ancak aynı katılımcılar, Türkiye'nin sığınmacı yükünü paylaşmaya aynı oranda hevesli değiller! Katılımcıların yalnızca %52'si Türkiye'ye yardım edilmesini istiyor. %41'ine göre, Türkiye başının çaresine baksın...

Türkiye'nin IŞİD'e karşı savaşmasını isteyen katılımcılara göre "Türkiye güvenilir bir NATO ülkesi değil". Ancak azınlıkta da olsa, bazı katılımcılar Türklerin Kürt savaşçıları silahlandırmamasını mantıklı buluyorlar. Daha sonra bu silahların Türkiye'ye karşı kullanılması olasılığı yüzünden. Bazı katılımcılar da Erdoğan'ın "kararsız" olduğunu (pozisyon almadığını) söylüyorlar.

    • Kreuzbergli

      By Kreuzbergli

      Peki ülkeyi Suriye politikası ile boktan duruma sokan kim? Yıllardır "Esad"ı devirecem diye oradaki dinci teröristleri silahlandıran kim?

      Suriye'ye silah taşıyan TIR'ları Erdoğan göndermedi mi? Bir de utanmadan "Türkmenlere gönderdik" diye yalan söylediler. Türkmenler de "bize birşey gelmedi" deyip rezil ettiler.

      Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan yüzbinlerce belki de milyona varmış Suriyeli sığınmacı yükünün sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ce AKP'nin dengesiz, tutarsız Suriye politikasıdır.

      Soktular ülkeyi bir yola, sonumuz hayrola...

    Latest comments

    No comments

    Hollandalı Türkler

    Hollandalı Türkler

    Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.