Trouw'dan bir köşe yazısı: Korku, göç akınından daha büyük tehlike.

 image

 

Hollanda'nın en büyük gazetelerinden Trouw gazetesinde ilginç bir köşe yazısı yayınlandı. 26 Ekim'de yayınlanan yazıda, Hans Goslinga özetle şöyle diyor: Sağcı politikacılar Hollanda ve Avrupa'ya göçü abartıyorlar.

Goslinga'nın yazısı, Avrupa'daki popülist, fırsatçı, ayrımcı ve ırkçı politikacıların gerçekleri nasıl çarpıttıkları gözönüne seriliyor.

Aşağıda ben Goslinga'nın Hollandaca yazısının özetini çıkardım. Hollandaca bilenlerin köşe yazısını okumalarını öneririm.

İlk ayrımcı politikacılardan VVD'li Bolkestein halkı nasıl korkutmuştu?image

Goslinga yazısında 2006 Yılında göçmen-karşıtı PVV (Wilders'ın partisi) kurulduğunda bile Hollanda'ya aşırı bir göç olmadığını söylüyor. Tam tersi hem 20062da hem de önceki 2 yılda, dışarıya göçedenlerin sayısı Hollanda'ya gelenlerden daha çoktu. Başka deyişle öyle Hollanda'daki kişi sayısını arttıran bir "içe göç" durumu yoktu. Tam tersi "dışa göç" vardı.

2005 Yılında o zamanki VVD önderi Bolkestein TV'de "10 yıl içinde Amsterdam'ın yarısı Müslüman olacak" demişti. En son verilere göre de 2014 yılında Amsterdam'ın şu anda yalnızca %11'i Müslüman....

Bolkestein ile benzeri tayfa şimdi "Afrika'dan göç" ile korkutuyorlar

Şimdiye dek jalkı "Müslüman akını" ile korkutan Bolkestein ile benzeri tayfa, şimdi Jalta.nl gibi sitelerde "Afrika'dan göçmen akını" ile halkı korkutmaya çalışıyorlar. Bunlara göre "Avrupa kendisini Afrika'dan gelecek 35 yıldaki toplu göçe karşı korumalı". Bunun için de BM'nin "Afrika'nın kişisayısı 2050'de 2 katına çıkacak" demesini kullanıyorlar.

Şu ana dek 1 milyor kişinin yaşadığı Afrika, göç için büyük sorun olmadı. Avrupa'ya en çok göç eden 10 ulus arasında yalnızca 2 Afrika ülkesi var: Fas ile Nijeryan. Oysa göçün çoğu Çin, Hindistan ile Pakistan'dan geliyor. Hollanda'nın durumuna bakarsak ta, göçmen akını yok. Gİdenlerle gelenlerin sayısı birbirini dengeliyor.

Yalanlar değil, istatistikler doğruyu söylüyor.

Göçmen korkusunu yaratan "Jalta" sitesi Bolkestein'in eski bir yardımcısınca kurulmuş. Her ne denli "Jalta"nın çarpıcı sözü "The Right Story" ("Gerçek öykü") olsa da, gerçeklerle ilgisi yok. Gerçekler için bağımsız araştırmacı Flip van Dyke'nin sitesine bakmak yeterli. Orada gerçek veriler, Hollanda İstatistik Kurumu (CBS)  ile Avrupa İstatistik Kurumu'nun (Eurostat) verileri kullanılıyor.

Avrupa'nın yalnızca %7'si göçmen. Bunun içinde "Batılı Göçmenler" de var.

Avrupa'nın kişisayısı 500 milyon. Bunların yalnızca 33 milyonu Avrupa dışında doğmuş. Bu da Avrupa'nın yalnızca %7'si göçmen demek. Amerika'daki göçmen oranı ise %13. Üstelik Avusturalya, Kanada, Yeni Zelanda gibi ülkelerde göçmen oranı daha da yüksek: %20'lerin üstünde.

Üstüne üstlük Avrupa'da yaşayan 33 milyonun içinde Amerika'dan, Avusturalya'dan, Kanada'dan gelip Avrupa'da yaşayan göçmenler de var. Halkı "Avrupa Avroarabistan (Eurabie) olacak" diye kandıran Wilders'ın PVV'sinin dedileri de yanıltıcı: Avrupa'da yaşayan Müslümanların yalnızca %3,33'ü Müslüman...

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.