Hollanda UETD'nin eski başkanı Veyis Güngör ile yönetimine "Paralel UETD" suçlaması

image 

Bilindiği gibi, Avrupa'da örgütlenen UETD (Avrupa Türk Demokratlar Birliği), AKP'nin politikalarını destekleyen ve Avrupalılara tanıtan çalışmalar yapıyor.

Yolsuzluk operasyonundan sonra...

UETD'nin Hollanda biriminde 2014'ün Ocak ayında yönetim değişmişti. Kuruluşundan beri başkan olan Veyis Güngör görevden ayrılmıştı. Bu değişikliğin Türkiye'de AKP'ye karşı yolsuzluk operasyonlarının ardından olması gözlerden kaçmamıştı.

Bilindiği gibi 17 Aralık'ta AKP hükümeti ile ilişkili kişilerin evlerinde milyonlarca avro,dolar bulunmuş ancak bu sanıklar soruşturulmamışlardı. Ayrıca 25 Aralık'ta da dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında konuşma kaydı internete düşmüştü. Konuşmanın konusu yolsuzlukla elde edildiği izlenimi veren paraların "saklanması"idi. Daha sonra Türk hükümet yetkilileri "gerçekdışı" deyip soruşturmamışlardı.

"Birileri paralel UETD yapılanması oluşturuyor"

Hollanda UETD, "Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur" başlığı ile yayınladığı bildiride, "birilerini" "Paralel UETD" kurmakla suçladı. Bildiride Hollanda'da UETD adlı tek kuruluş olduğu ve adının da "UETD Netherlands" olduğu yazılıyor. Ancak "defalarca uyarılmalarına karşın birilerinin bir internet sitesi üzerinden  UETD adını kullanarak paralel UETD yapılanmasında oldukları" öne sürülüyor.

"Paralel Site"

UETD'nin bildirisinde adı geçen site olan uetd2.nl sitesi Ocak 2014'deki yönetim değişikliğinden önceki uetd.nl sitesinin bir yansıması aslında. Anlaşılıyor ki, yeni yönetim siteye el koymadan önce birileri sitenin tüm sayfalarını indirmiş ve daha sonra da uetd2.nl'e yüklemiş.

"Paralel site" uetd2.nl'de ilgi çeken şey, çok sayıda eski başkan Veyis Güngör'ün fotoğrafları ie dolu olması. Bir bakıma eski komünist Doğu Almanya'da cumhurbaşkanı Erik Honecker'in durumunu anımsatıyor. Honecker devletin çıkardığı dergilere onlarca, yüzlerce kendi fotoğrafını koydurturdu... Bu çok sayıda görsel, yönetim değişmeden hemen önce Veyis Güngör'ün yerini sağlamlaştırmak için yerleştirilmiş olabilir.

 

Eski başkan Veyis Güngör'e suçlama ve sözsel saldırı.. image

Hollanda UETD'nin açıklamasında eski başkan Veysel Güngör'ün adı geçmiyor. Ancak AKP çizgisinde olduğu izlenimi veren "Avrupa Türkmenleri Gazetesi" ise doğrudan eski başkana saldırıyor ve işi hakaretlere vardırıyor. "Veyis Güngör'ün provakosyanlarına karşı Hollanda UETD uyanık" başlığını taşıyan yazıda Veyis Güngör'ün başkanlıktan "kovulduğu" öne sürülüyor. Veyis Güngör'ün "Fethullah Gülen'in Paralel-Örgütü ile yakın ilişkisi olduğu" savlanıyor. Ayrıca "paralel siteyi" doğrudan Veyis Güngör'ün kurduğu yazılıyor.

Yazıda Hollanda UETD'nin bildirisi için "Paralel UETD hareketi açığa çıkartılan ve sahtekarlığı belgelenen Zaman gazetesi yazarı Veyis Güngör’e UETD Hollanda'dan 'rahat bırak bizi, artık üzerimizden nemalanma, elini teşkilatımızın üzerinden çek' uyarısı" deniyor. Biraz görgü kurallarını zorlayan bir yorumlama...

 

Peki uetd2.nl'in arkasında kimler var? Veyis Güngör'ü suçlamanın kanıtı var mı?

Peki Veyis Güngör'ü uetd2.nl sitesini kurmakla suçlayanların elinde bir kanıt var mı?  Öyle gözüküyor ki, bu "yapsa yapsa o yapmıştır, ya da yaptırmıştır" suçlamasından öte birşey değil. Çünkü ortada gerçekten kanıt yok. 
 
Peki uetd2.nl sitesini kim yazdırmış? Hollanda'da internet alan adlarını yöneten kuruluşun verilerine göre, uetd2.nl, Eindhoven'daki bir kuruluş üzerinden alınmış. Ancak kütükte alan adını yazdıran kişinin bilgileri saklanmış, gösterilmiyor. Ayrıca sitenin barındırılması (hosting) da gizli (anonymous) sunucular üzerinden yapılıyor. Böylece bulunmaları zorlaşıyor.
 
İşte Hollanda'da internet alan adlarını veren kurumun veri tabanından bilgiler:
 
Domain name uetd2.nl
Status active
Registrant Flexwebhosting B.V
Administrative contact domains@flexwebhosting.nl
Registrar Flexwebhosting BV
Doctor Cuyperslaan 76
5623BB EINDHOVEN
Netherlands
Technical contact(s) bestellingen@fxw.nl
DNSSEC yes
Domain nameservers ns1.anony.nl  
  ns2.anony.nl  
  ns3.anony.eu  
Creation Date 2013-03-04
Updated Date 2014-08-24
Record maintained by NL Domain Registry

 

İyi de UETD ne yapabilir uetd2.nl'in arkasındaki kişi ya da kişileri bulmak için?

Hollanda UETD yargıya gidip internet alan-adını yazdıran kişinin açıklanmasını isteyebilir. Eindhoven'daki Flexwebhosting.nl kuruluşu yargı kararı olunca açıklamak zorunda.  Ancak büyük olasılıkla orada da gerçekdışı bir ad ile adres kullanılmıştır.

PARAYI İZLE!

O yüzden bu kişileri bulmanın tek yolu var: PARAYI iZLE! ("Follow the money" ABD'de Vaşington'daki Watergate skandalı böyle açığa çıkarılmıştı).

Uetd2.nl alan adını yazdıranlar bunun için ödeme yapmışlardır kesinlikle. Alan adları da genellikle nakit ödenmez. Kredi kartı ile ya da bankadan para aktarımı ile ödenir. O aktarım bulunduğunda bu kişiler ortaya çıkarlar.

O yüzden şimdilik hiç kimsenin Veyis Güngör'ü suçlamaya hakkı yok. Bu yalnız haksızlık değil, yasadışı bir suçlama olur. Hollanda UETD de bunu bildiği için eski yönetimi doğrudan suçlamıyor. O haksız suçlama ötekilerce yapılıyor...

 

    • Ercan Değirmencioğlu

      By Ercan Değirmencioğlu

      Yapma bulma dünyası. Türkiye'de askerler, profesörler haksız yere "ergenekon" "balyoz" gibi uydurma suçlamalarla hapse atılırken, Veyis Güngörün uetd'si "Türk Baharı" diye propoganda toplantıları düzenliyordu hollandalıların gözünü boyamak için.

      • Akçaabatlı

        By Akçaabatlı

        ona "yapma bulma" degil, "etme bulma" derler...

      Latest comments

      No comments

      Hollandalı Türkler

      Hollandalı Türkler

      Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.