İsmet İnönü yine Avrupalı Türkleri kurtardı! = Hollanda aile birleşimi için Türklere yaş sınırı uygulayamaz!

 

 image

İsmet İnönü'nün sağlamcılığı Avrupalı Türkleri kurtarmayı sürdürüyor!  image
Hollanda yargısının kararına göre, Hollanda Türklere "aile birleşiminde yaş koşulu" uygulayamaz! Çünkü bu koşul Türkiye ile AET (Avrupa Birliği’nin o zamanki adı) arasında yapılan Ankara Anlaşması'na aykırı! 1963 Yılında İsmet İnönü hükümetinin AB ile yaptığı anlaşmada "AB tek yanlı Türk yurttaşlarının haklarını geri alamaz" diyor.
 
"En az 21 Yaşında olmalı"
Hollanda son yıllarda ülkeye göçü engellemek için yasalar ve kurallar çıkarmayı sürdürüyor. Bunlardan birisi de aile birleşimi ile ilgili olanı. Hollanda'nın bu kuralına göre, Hollanda'ya aile birlleşimi ile gelmek isteyen kişi en az 21 yaşında olmalı. Ancak göç yasası konusunda Avrupa'nın en tanınmış Türk avukatı Ejder Köse, Hollanda'nın bu uygulamasına karşı çıktı. Hollanda Türk Hukukçular Birliği başkanı Ejder Köse, Hollanda'nın bu uygulaması'nın Ankara anlaşmasına aykırı olduğunu vurguladı. Hollanda Göç ve Yurttaşlık Kurumu'na (IND) karşı girişimde bulunan Ejder Köse haklı bulundu. Böylece artık Hollanda bu yeni kuralını Türk yurttaşlarına uygulayamayacak!
 
Ankara Anlaşması nedir?
Ankara anlaşması 1963’te İnönü hükümeti ile AET (Avrupa Birliği’nin o zamanki adı) arasında yapılmıştı. Bu anlaşmanın en önemli maddesi “Türk yurttaşları hizmet vermek için vizesiz AB’ye gelebilir” maddesini kullanarak son yıllarda Türk yurttaşı AB’de oturum aldı. Ayrıca bu anlaşmanın başka bir önemli maddesi de, AB’nin tek yanlı Türk yurttaşlarının haklarını geri alamayacağı. Bu anlaşma daha sonra 1980'de yapılan Ortaklık Kurulu anlaşması ile de geliştirilmişti. Ancak 2013 yılında Türkiye'nin AB Bakanı (şimdilerin imageyolsuzluk sanığı) Egemen Bağış’ın imzaladığı "Geri Kabul" anlaşması ile Ankara anlaşmasına zarar verilmişti.
 
 
 
 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.