İslam karşıtı PEGİDA'nın başı Hitler Hayranı Çıktı!

image

 

Almanya'da "Avrupanın İslamlaşmasına karşı" kurulan sağcı PEGİDA örgütünün kurucusu ve başı Lutz Bachmann'ın Hitler özentisi görselleri ortaya çıktı. Ayrıca Bachmann'ın geçmişte Facebook duvarında yabancılara ve göçmenlere karşı aşağılayıcı yazıları da bulundu. Bunun üzerine Bachmann PEGİDA'daki görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

Bachmann saçlarını Hitler gibi tarayıp, yine Hitler gibi badem bıyıkla görsel çektirmiş ve bunu Facebook'ta "O geri döndü" yazısı ile paylaşmıştı. Alman Bild gazetesi bunu duyurunca da "Bu yalnızca bir şakaydı" diye geçiştirmek istemişti.

PEGİDA Nazi yanını hep yadsıyordu...

İslam karşıtı gösterilerle gündeme gelen PEGİDA, kendilerine yapılan "Nazi" suçlamasını hep yadsımıştı. Ancak Bachmann'ın ortaya çıkan bu görselleri ve yazıları ile takke düştü, kel göründü...

PEGİDA Nedir?  image

PEGİDA 2014'ün Ekim ayında Almanya'nın Dresden kentinde kuruldu. Kurucusu Lutz Bachmann'dı. PEGİDA Almanca "Patriotische Europaer gegen die Islamisierung des Abendlandes" ("Batı'nın İslamlaşmasına karşı yurtsever Avrupalılar") sözcüklerinin kısaltılmasından oluşuyor. PEGİDA çok kısa zamanda altında sıradan tutuculardan, Neo-Nazi'lere, futbol huliganlara dek sağcı eğilimleri barındıran bir çatı örgütlenmesine dönüştü. PEGİDA düzenli olarak "Avrupa'daki İslam tehlikesine" karşı sokak gösterileri düzenliyor. PEGİDA ırkçı ve yabancı korkulu olmadıklarını öne sürüyor. PEGİDA'nın 19 öğeli "Bildirisi" aşırılığa karşı olduklarını öne sürüyor ancak Avrupa'nın "Hıristiyan-Yahudi kültürünü" korumak istediklerini yazıyor.

Dresden'de başladı

PEGİDA Dresden'de kuruldu. İlk kurulduğunda birkaç yüz kişi gösterilere katılırken, son zamanlarda katılımcı sayısı 15.000'leri geçti. PEGİDA gösterileri genelde barışçıl geçiyor. Gösterilerde ellerinde posterler ve Alman bayraklarının yanısıra uzun saplı süpürgeleri havaya kaldırarak yürüyorlar. Dresden'den sonra Berlin'de Bargida, Köln'de Kogida, Leipzig'de Legida adı altında örgütlenmeler oldu. Ancak bunlar çok az katılımcı çekerek başarısız oldular.

Irkçı kent Dresden

İşin ilginci eski Doğu Alman kenti olan Dresden, Almanya'da yabancıların en az olduğu kentlerden birisi. Hemen hemen yabancı yok gibi. Buna karşın Dresden Almanya'da ırkçılığın en yüksek olduğu kentlerden birisi olarak biliniyor.

2009'da Dresden'deki bir yargılama salonunda bir Alman ırkçısı Mısır'lı bir kadını bıçaklayarak öldürdüğünde, polis sarışın olan Alman ırkçıya değil, saldırıya uğrayan karısını korumak isteyen koyu tenli kocaya ateş etti... Saldırıya uğrayan kadın öldü, kadının kocası polis kurşunu ile yaralandı.

 

    • Bektaş Karam

      By Bektaş Karam

      Herkes zaten biliyordu onlarin ne mal olduklarini ama simdi ak üzerinde kara yazilarla onaylandı.

    Latest comments

    No comments

    Almanya Türk

    Almanya Türk

    Almanya geneli için duyurular haberler vb