Almanya Türk Toplumu (TGD): Yıllardır ırkçılığa karşı çalışan Nebahat Güçlü'yü linç etmeye çalışıyorlar

image

 

Almanya Türk Toplumu (TGD): Yıllardır ırkçılığa karşı çalışan Nebahat Güçlü'yü Yeşiller linç etmeye çalışıyor

Yeşiller partisi gelecek seçimlerde Hamburg'dan aday olan Nebahat Güçlü'yü partiden atma süreci başlatmıştı. Bunun nedeni de Nebahat Güçlü'nün seçim konuşması yaptığı derneğin Türk Federasyonu'na bağlı olmasıydı. Türk Federasyonu genellikle MHP çizgisinde kabul ediliyor. Nebahat Güçlü ise, seçim kampanyası sırasında her görüşten Türklerden oy isteme hakkı olduğunu ve tüm her görüşte Türk derneklerinde seçim konuşması yapmasının doğal olduğunu belirtmişti.

imageAlmanyalı Türklerin önemli toplumsal kitle örgütlerinden 'Almanya Türk Toplumu (TGD)' bir basın açıklaması yaparak Nebahat Güçlü'ye karşı başlatılan linç kampanyasını kınadı. Açıklamada Nebahat Güçlü'nün yıllarca ırkçılık ve ayrımcılığa karşı çalışma yapan birisi olduğu ancak son dönemde kendisine karşı sanki "aşırı sağ kişilerle işbirliği yapan birisiymiş" gibi bir algı yaratılmaya çalışılması kınandı.image

 

 

 

 

 

 

 

 

TGD'nin açıklaması şöyle:

image

Nebahat Güçlü konusu

Bir süredir medya da Hamburg’ta yapılacak seçimlerde Yeşiller Partisinden aday olan Nebahat Güçlü ‘nün Türk Federasyonuna bağlı bir derneğin toplantısında yaptığı konuşma üzerinde duruluyor.

İlk aşamada Güçlü’nün bu toplantıda konuşması eleştirilirken, daha sonrasında bu Nebahat Güçlü’ye karşı tam bir linç kampanyasına dönüştü. Partisi kendisi hakkında ihraç istemi ile disiplin süreci başlattı.

Aynı zamanda Hamburg Türk Toplumu Başkanı ve Almanya Türk Toplumu (TGD) Yönetim Kurulu üyesi de olan Güçlü hakkındaki bu kampanya Hamburg Türk Toplumu Yönetim Kuruluna kadar yansıdı ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri istifalarını sundular. Yönetim Kurulu yedek üyeleri ile istifa edenlerin yerlerinin doldurulduğu bir basın bildirisi ile kamuoyuna duyuruldu.

Bu gelişmeler karşısında TGD olarak bizim tutumumuzu merak edenlere yönelik yaptığımız bu açıklamayı kamuoyuna duyurmak istedik:

1)   Nebahat Güçlü üyesi bulunduğu ve yıllarca parlamento başkan yardımcılığı da olmak üzere birçok kademesinde görev yaptığı Yeşiller Partisinin milletvekili adayı olarak Türk Federasyonuna bağlı bir derneğin toplantısında yaptığı konuşma ile TGD’yi bağlayan ya da etkileyen bir çalışma içinde olmamıştır. Konuşma yaptığı yer ve içerikten kendisi sorumlu olup bunun sonuçlarını kendisi seçim kampanyasının sonunda görecektir.

2)   Nebahat Güçlü TGD ye bağlı bir eyalet örgütümüzün başkanıdır. TGD ye bağlı dernekler kendi içlerinde özerk bir yapıda olduklarından TGD”nin gelişmelere müdahale hakkı ve olanağı yoktur.

3)   Bu nedenle Nebahat Güçlü’nün kendi partisi ile ilgili yaşadığı sürece TGD olarak müdahale etmemiz söz konusu değildir.

4)   TGD şimdiye kadar Türk Federasyonu ile ortak bir çalışma içinde olmamıştır. TGD Kurumsal olarak siyasi partilere aday olanların yaptıkları ziyaretlerden dolayı bir siyasi ve yasal bir sorumluluk üstlenmemektedir.

Ancak son günlerde yapılan tartışmalar Nebahat Güçlü’ye karşı kişisel linç kampanyasını andıracak bir konum almıştır. Güçlü’nün siyasi tavrı ile ilgili algı yaratılmaya ve aşırı sağ güçlerle işbirliği yapan birisi olarak gösterilmek istenmektedir.

Aynı zamanda TGD Yönetim Kurulu üyesi olan Nebahat Güçlü’yü, yıllardır ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı, eşit haklar için yaptığı mücadele ile tanımaktayız ve kendisi bu çalışmalarını son iki buçuk yıldır TGH Başkanı olarak sürdürmektedir. Nebahat Güçlü gerek mesleki çalışmasında ve gerekse siyasi çalışmasında her türlü aşırı akımların karşısında olup, bunu kamuoyu ile paylaşmaktan hiç çekinmemiştir.

Bu nedenle Almanya Türk Toplumu’nun Nebahat Güçlü’ye karşı geliştirilen bu olumsuz algı çabalarının karşında olduğunu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Çok sesliliğe sürekli önem veren TGD, kendi içindeki farklı düşüncede olan insanların TGD’nin genel çıkarlarını zedelemediği sürece, kendi düşüncelerini özgürce savunmalarına her zaman saygı duyacaktır.

Latest comments

No comments

Almanya Türk

Almanya Türk

Almanya geneli için duyurular haberler vb