Yabancılar Türkiye'nin doğasını talan ediyor! Almanlar böcek, Hollandalılar çiçek, Suriyeliler kuş...

image 

 

Türkiye'nin doğal varlıkları yabancılar ve onlar için çalışan Türklerce talan ediliyor.

Türkiye'nin dağları, ovaları bitki, böcek ve kuş çeşitliliği açısından çok varlıklı. Ancak bunların bir kesimi yokolma tehlikesi ile karşı karşıya. Her yıl milyonlarca bitki dağlardan sökülüyor, kuşlar yakalanıyor, sürüngenler, böcekler öldürülüp kaçırılıyor. Böylece Türkiye'nin doğal yapısı gittikçe yoksullaşıyor... En çok talan edilen bölgeler, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Güney Anadolu bölgeleri.

7 Yılda yalnızca 96 kaçakçı yakalandı!

Açıklanan verilere göre son 7 (yedi) yılda doğalyaşamı talan eden yalnızca 96 kişi yakalandı! Bu yakalananların tümünün yabancı olması bir tek şeyi kanıtlıyor: Bu 96 kişi rastlantı sonucu yakalanmış. Yalnızca ülkeden çıkışlarda rastlantı sonucu bavulunda doğal yaşam örnekleri ile yakalananlar bunlar. 7 Yılda 96 kişi çok gülünç bir sayı.

Bugün Hollanda'nın çiçek pazarlarına gittiğinizde birçok çiçek soğanının Türkiye kaynaklı olduğunu görüyorsunuz. Bunların bazıları Hollanda'ya getirildikten sonra çoğaltılıyor, bazıları ise, Türkiye'den kaçırmak çok kolay olduğu için, doğrudan Türkiye'nin dağlarından koparılıp getirilen soğanlar.

Almanya'da Kelebek biriktiricilerinin sitelerine baktığınızda, baştan aşağı Türkiye'de yakalanıp getirilmiş satılık ürünler görüyorsunuz.

Açıklandığına göre, İsveç, Danimarka, Fransa, Macaristan, Japonya, Hollanda gibi ülkelerden gelenler bitki hırsızlığı yapıyor. Suriye'liler genelde kuş türlerini yokediyor. , Almanya, Çekeli, Rusya yurttaşları ise böcekler, kelebekler ve sürüngenleri talan ediyorlar.

Yabancılar Türkiye'yi daha iyi tanıyorlar

Türkiye'ye gelen kaçakçılar dağları ovaları karış karış gezerek doğal varlıkları topluyorlar. Toplayamadıklarının yerini de GPS aygıtları ile belirleyip daha sonra geri gelmek için saklıyorlar. Bazen bu GPS konum bilgilerini Avrupalı çiçek meraklılarının sitelerinde paylaşıldığını görüyorsunuz. Böylece örneğin Hollanda'dan ilk kez Türkiye'ye gelen birisi, ender bir çiçeği dağda eliyle koymuş gibi buluyor.

Asıl talanı yabancılar için Türkler yapıyor

Devletin verilerinde kaçakçı Türklerden sözedilmemesi ilgi çekiyor. Çünkü doğaya en çok zarar verenler, yabancılar için dağda taşta dolaşıp ender bitkileri söküp yabancılara satan Türkler.

Dağlar ovalar korunmuyor. Yakalananlar rastlantı sonucu gümrük kapısında yakalanıyor

Türkiye'nin bitki ve hayvan gibi doğal varlıkları korunmuyor. Türkiye'ye giren yabancı kaçakçılar ve onların Türk işbirlikçileri diledikleri gibi dağlarda, ovalarda dolaşıp çevreye zarar veriyorlar.  Türkiye'den çıkan kaç yabancının bavulu X-ışınları ile taranıyor? Onu bırakın asıl buzdağının görünmeyen yanı, büyük olasılıkla yurtdışına taşımacılığın çoğunu da Türklerin yapıyor olması. Bu 2007-2014 arasında yakalanan gülünç sayıdaki 96 kişinin hepsi de rastlantı sonucu yakalanmış olanlar...

Devletin ülkenin her metrekaresini koruması zor. Ancak yapılabilecekler de yapılmıyor. Ayrıca Türkler de bu konuda duyarlı değiller. Bundan 200 yıl önce bilmez Osmanlı padişahlarının "alsınlar taşları gitsinler" diyerek tarihsel kalıntıları vermeleri gibi, Türk halkı da, görse bile bu talana ses çıkarmıyor.

İlgi çekmeyen büyük kaçakçılık

Hekesin gözü uyuşturucu kaçakçıları üzerindeyken, doğal varlık kaçakçıları rahatça çalışıyorlar. Bu rastlantı sonucu 7 yılda yakalanan 96 kişiye verilen ceza toplam 2 milyon 803 bin TL. Bu da çalınan varlıkların ne denli değerli olduğunu gösteriyor.

 

    • Ege Kendir

      By Ege Kendir

      Kardesim ciceklere böcüklene gelene dek asil AKP ve Tayyip HARAMiLERi yurdu sogup sogana ceviriyorlar. ASiL HIRSIZLAR iCiMiZDE!

      Asil hirsizlar AKP ve Tayyip cetesi. Sen önce onu hallet.

      • Serhat Aygen

        By Serhat Aygen

        iyi o zaman. AKP hirsizlik yapiyor diye öteki hirsizlari da birakalim mi diyorsun?  Bu ikisi ayri ayri seyler. Ne ilgisi var. Hirsizlik hirsizliktir. Hepsiyle ugrasacaksin.

      Latest comments

      No comments

      Almanya Türk

      Almanya Türk

      Almanya geneli için duyurular haberler vb