Evler, Camiler yakılıyor ama, Neden Müslüman kurumları Musevi kurumları gibi korunmuyor?

image

Amsterdam'da "Hollandsche Schouwburg" önündeki polis koruması (Görselin her türlü hakkı benimdir. İzinsiz kullanılamaz)

 

Musevi Kurumları Korunuyor ama

Neden Müslümanların Kurumları da Korunmuyor?

 

Geçtiğimiz aylarda Avrupa'da Musevi (Yahudi) kurumlarına karşı iki önemli saldırı oldu. Birincisi Brüksel'de bir Musevi Müzesine yapılan saldırıydı. Ötekisi de Paris'te bir Musevi supermarketine yapılan saldırıydı.

 

Bu saldırılardan sonra Avrupa'nın birçok kentinde Musevi kurumları koruma altına alındı. Örneğin Amsterdam'daki birçok Musevi kurumunun önüne polis korumaları yerleştirildi. Bu koruma doğrudan Musevi yapıları ile de sınırlı kalmadı. ÖrneğinAmsterdam'daki "Hollandsche Schouwburg" yapısının önüne bile korumalar yerleştirildi. Buna "bile" diyorum. Çünkü "Hollandsche Schouwburg" aslında bir Musevi kurumu değil. Burası II. Dünya Savaşı sırasında Musevilere bu yapıya gelip kendilerini bildirmeleri Hollandalı ve Alman işgal yetkililerince zorunlu tutulmuş. Sonra da buraya gelip kendini  bildirenler toplama kamplarına gönderilip öldürülmüşler... Şu anda müze olarak kullanılıyor. Doğal olarak Musevilerle ilgili bir yapı. Ama demek istediğim, bir sinagog, okul gibi doğrudan bir Musevi yapısı değil. Ama sonuçta bu bile korunuyor.

 

Musevi yapıları korunuyor. İyi de yapılıyor. Korunsun!

 

image

Solingen...

 

Ancak Neden hiç Müslüman Kurumları Korunmuyor?

 

Avrupa'da son 20 yıldır çok-kültürlülüğe ve çeşitliliğe karşı gittikçe artan bir tepki var. Bu tepki aşırı sağ olarak yeraltında gittikçe daha iyi örgütleniyor. Norveç'teki kırımı yapan Breivik'in yazdıklarını unutmayalım.

 

Avrupa'da yıllardır Türk ya da Müslüman kurumlarına, yapılarına saldırılar olup duruyor. Hiç birini anımsamazsanız, Almanya Solingen'de evleri yakılarak öldürülen 5 Türk yurttaşını anımsayalım. Aralarında 4,9,12 yaşlarında 3 te çocuk vardı..... Yine Almanya'da Mölln'de evlerinde neo-Nazi'lerce yakılarak öldürülen 3 Türk yurttaşını anımsayalım. Daha yakın zamanlarda Berlin'de yakılan Mevlana Camisi'ni anımsayalım. Geçen yıl İsveç'te camilere yapılan saldırıları anımsayalım. Hollanda'da molotof kokteyli, domuz kafaları atılan camileri anımsayalım. Daha geçenleri ırkçıların Leiden'da yapılmakta olan Fas camisine saldırmaları pankartlar asmalarını anımsayalım.

 

 

Herşeyi unutun, daha geçen birkaç yılda Almanya'da neo-Nazi yeraltı örgütü NSU'nun öldürdüğü Türkleri düşünün. NSU o denli Alman devletinin içine sızmış ki, Alman devletinin NSU içine gönderdiği ajanlar bile neo-Nazi çıkıyor! Her nasılsa, NSU konusundaki çok önemli belgeleri Alman devlet yetkilileri "yanlışlıkla yokediyorlar". Üstelik Almanya'nın her köşesinde işinde, gücündeki suçsuz Türkler öldürülürken, Alman polisi "Türk mafyasını" suçlamıştı. Üstüne üstlük bir de polis soruşturma takımının adını "Boğaziçi takımı", öldürmeleri de aşağılayıcı biçimde "Döner Kebap öldürmeleri" diye adlandırmışlardı....

 

Neden bütün bunlar olurken, bir kez bile hiçbir Müslüman kurumunun önünde koruma göremedik?  Geçen gün ABD'de bir Amerikalı 3 Müslümanı öldürüldü, haber bile olmadı. Avrupa'da durum ne oranda değişik? Müslümanların da canları önemli mi Avrupalı yetkililer için?

 

image

 

not: Bu yazı izinsiz olarak hiçbir yerde kullanılamaz.

    • Hollanda_Türk

      By Hollanda_Türk

      Sezen hanım, ağzınıza sağlık güzel yazmışsınız ama son cümleniz bizi biraz kaygılandırdı. Bunu Twitter'da yayınlamak için de izin almamıza gerek var mı? Sonuçta herkese açık olan yazıları yazana sormadan yayınlayabilmeliyiz. Saygılar.

      • Hakan

        By Hakan

        Acikcasi bu yaziyi okuyana dek "Ama yahudileri öldürüyorlar. Müslümanlar öldürülmedigi icin korunmuyor" diyecektim. Ama cok haklisizin. Onlarca yildir aslinda müslümanlar da öldürülüyor.

        Bizde öyle bir algi yarattilar ki, bizim de gözümüz karardi, öldürülen Türkleri müslümanlari hatirlamaz olduk...

        • Sezen Erenler

          By Sezen Erenler

          Hollanda_Turk bey ya da bayan: Ben yine de Twitter'dan yapılan gönderiler konusunda bilgilendirilmek istiyorum. Siz sağolun geçmişte de yayınladınız. Beniz sizinle sorunum yok. Yayınlayabilirsiniz. Ama yazılarımın bazıları özellikle Hollanda'daki internet sitelerinde kopyala-yapıştır yöntemiyle isim bile verilmeden yayınlandı. Çok ta akıllılar. Önce yayınlıyorlar, bir süre sonra da kaldırıyorlar. Herkes bilsin bundan sonra öyle birşey olduğunda ad vererek herkese duyuracağım.

          • avroTürk

            By avroTürk

            Sayın Sezen hanım,

            Eğer bu yazı çalma durumları konusunda bizi bilgilendirseydiniz, yayınlanan kişilere elimizden gelen herşeyi kullanarak gerekli yaptırımları uygulatmaya çabalardık. Bundan sonra böyle birşey olursa, bir zahmet bize bildirin.

            Ayrıca, size avroTürk konusunda bir anımsatmada bulunmak istiyoruz. avroTürk'e yazılan yazılar Tweet olarak kendiliğinden Twitter kanallarımızda yayınlanıyor. Ek olarak haber sitemiz olan bilgi.avroTurk.com sitesindeki arkadaşlarımız da avroTürk'teki yazılardan seçme yapabiliyorlar. Bunlar avroTürk.com'u kullanma koşullarınıza uygun şeyler. Gerekirse koşulları değiştirebiliriz ancak bunun için üyelerimizden toplu bir istek gelmesi gerekiyor. Ayrıca eğer özel istek durumunda, tek tek temelinde de yazıları yayından kaldırabiliyoruz.

            Saygılarımızla,

            avroTürk.com takımı.

            • Sezen Erenler

              By Sezen Erenler

              Arkadaşlar benim sinir olduğum şey yazılarımın kopyalanıp benden izinsiz ve adım anılmadan çalınıp kullanılması. Yoksa aslında tvitlerle, avroturk'le sorunum yok. Yayınladığınızda seviniyorum. Benim sinirimi bozan çalıcı "haber" siteleri. Sevgiler, selamlar.

              • Kemal

                By Kemal

                Avrupa'da yüzyillar öncesinden gelen kemiklesmis "benden degilsin" ayrimciligi. Önce yahudilere yönelikti simdi bas düsman müslümanlar. Türkiye'de Alevilere yönelik ayrimcilik gibi ne yazik ki...

              Latest comments

              No comments

              Hollandalı Türkler

              Hollandalı Türkler

              Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.