'Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb İHBARCI'. Müslümanları Amerika'ya ihbarlamış...

 

image

 

'Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb İHBARCI'. Müslümanları Amerika'ya ihbarlamış...

Algemene Dagblad (AD) gazetesinin bildirdiğine göre Rotterdam belediye başkanı Aboutaleb ABD için çalışan bir ihbarcı. Amsterdam'da belediye meclisi üyeliği (#wethouder) yaparken Amerikalılara Hollanda'daki müslümanlar üzerine bilgi aktarmış. 

Kaynak ne?

AD kaynak olarak Hollanda devlet televizyonunun haber kurumu NOS'un ulaştığı Wikileaks belgelerini gösterdi. Wikileaks belgeleri Amerika (ABD) devletinin ile yeryüzündeki ABD elçilikleri arasındaki gizli iletilerden oluşuyor. Bu devlet sırrı olan gizli iletiler Avusturalyalı eylemci Julian Assange tarafından ele geçirilmişti. Wikileaks bu belgeleri parça parça yayınlıyor. Daha önce yayınlanan belgelerde eski başbakan, yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yolsuzlukla edinilmiş paralarını İsviçre bankalarındaki 8 gizli hesapta sakladığı ortaya çıkmıştı.

Julian Assange şu anda Londra'daki Peru büyükelçiliğinde sığınmacı olarak yaşıyor.

Theo van Gogh öldürüldükten sonra..

Amerikalılar 2004 yılında Theo van Gogh'un Amsterdam'da öldürülmesinden sonra elden geldiğince Hollandalı müslümanlarla ilişki kurmaya çalışmışlar. Amerikalılar özellikle Amsterdam'da haberalma işlerini yürütmüşler. Mahalle polisleri (buurtagenten) ile bile konuşmuşlar. Ayrıca gazetecilerle, gençlerle çalışanlarla ve dönemin Amsterdam meclis üyesi Ahmed Aboutaleb ile...

"En değerli ilişkimiz".

Amerikalılar ilişkide bulundukları kişiler arasında Aboutaleb'i "en değerli kaynağımız" olarak nitelendiriyorlar...

Aboutaleb ile 4 öteki müslümanı Amerika'ya geziye götürmüşler...

Wikileaks belgelerinde Amerikalıların "en değerli ilişkileri" olan Aboutaleb ile birlikte 4 öteki "önemli müslüman"ı da Amerika'ya "çalışma gezisi"ne götürdükleri yazıyor. "Çalışma" gezisi 3 hafta sürmüş.

Amerikan büyükelçiliğinin Vaşington'a gönderdiği 10 iletide Aboutaleb ile bilgiler yeralıyor. İşte bu belgeleri görmek için (İngilizce) tıklayın!

 

Aboutaleb ne diyor?

Rijmond.nl'e konuşan Aboutaleb Amerikalılar için ihbarcılık yaptığını yadsıyor. "Uyumdan sorumlu wethouder olarak yeryüzünün birçok yerinden birçok kişiyle konuştum" diyor. Aboutalep 2006'da Amerika'ya yaptığı gezinin "Önderlik proğramı" çerçevesinde olduğunu ve uçak biletlerini kendisinin ödediğini öne sürüyor. Kaliforniya ve Ohio yönetimsel bölgelerdeki "eğitimlerin" proğramını ise Amerikalıların yaptığını kabul ediyor.

Ahmed Aboutaleb: Nasıl böyle hızlı yükseldi?

1961 Yılında Fas'ta Berber azıınlığa bağlı bir ailenin çocuğu olarak doğdu. 1976 Yılında 15 yaşındayken Hollanda'ya göçetti. Hogere Technische School'dan mühendislik diploması aldıktan sonra Veronica, RTL Nieuws ve NOS'ta çalıştı. Aboutaleb için dönüm noktası 1998'te geldi: Çokkültürlülük üzerine çalışan Forum adlı bir derneğin başkanı oldu. Bu sırada "keşfedildi" ve Amsterdam belediyesine görevli olarak alındı. Wethouder Rob Oudkerk'e sorunlu Faslı gençler konusunda danışmanlık yapmaya başladı. 2004'te geneleve gittiği için görevinden ayrılmak zorunda kalan Rob Oudkerk'in yerine wethouder oldu (Rob Oudekerk daha önce Amsterdam'daki sorunlu Faslı gençler için "Kut Marokkanen" demişti ama bu ırkçı söyleme karşın kimse işinden ayrılmasını istememişti). Yıldızı gittikçe parlayan Aboutaleb'i PvdA 2009 yılında Rotterdam belediye başkanı yaptı. Aboutaleb'in birdenbire bu hızla yükselmesi birçok kişide şaşkınlık yaratmıştı...

 

 

Latest comments

No comments

Rotterdam

Rotterdam

Rotterdam ve çevresindeki arkadaşları bekliyoruz.