Hollanda Şaban Baran'ın peşini Türkiye'de de bırakmadı!

 image

Hollanda'da yaşayan Şaban Baran kadınları orospuluğa zorlamaktan, kadınlara zorbalık yapmaktan ve kadın alım satımı işini yapmaktan Holanda'da 7 yıl 9 ay hapis cezası almıştı. Ama eşi çocuk doğurunca Hollanda'daki cezaevinden 1 haftalık "doğum izni" aldı. Cezaevine dönmedi. Türkiye'ye kaçtı.

Hollanda gazetelerinde bu olay oldu. Özellikle yabancılara sıcak bakmayan Telegraaf gibi gazeteler Şaban'ın Türkiye'de eğlenirken çekilmiş fotolarını yayınladılar. Türkiye'ye saldırdılar.

Ama Hollanda onun peşini Türkiye'de de bırakmadı. Türkiye ile ilişkiye geçti. Türk polisinin Şaban Baran'ı yakalamasını sağladı ve sonra da onun Türkiye'de de yargılanmasını sağladı. Türk Ceza Yasalarına göre Türkiye'de yeniden yargılandı. Duruşmada Hollandalı gazeteciler de vardı.

İstanbul Bakırköy 2. Ağır Ceza Yargılığında yapılan duruşmada, yargıç Şaban Baran'a 10 Yıl hapis cezası verdi. Bunu 8 yılı  "Cebir, şiddet ve tehdit kullanarak mağdureleri fuhuş amaçlı çalıştırmak suretiyle insan ticareti yapma" için. 2 Yılı da "suç işlemek amacıyla kurulan örgütü yönetme" suçundan. Ama Hollanda'daki cezası 7 yıl 9 ay olduğu için cezası 7 yıl 9 aya düşürüldü.

Şaban Baran'ın avukatları "bu davada Hollanda devleti (Türk devleti üzerine) manipülasyon yaptı" dediler.

Şaban Baran'ın cezasını Hollanda'da mı, Türkiye'de mi çekeceği açıklanmadı.

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.