Transavia artık Amsterdam ve Rotterdam'dan İstanbul'a uçmayacak! Yalnızca....

image

 

AirFrance-KLM'nin dolmuş havayolu Transavia İstanbul uçuşlarını sınırlıyor. 

Amsterdam-Rotterdam kalkıyor. Eindhoven artıyor.

Nisan ayından başlayarak Transavia artık Amsterdam ve Rotterdam'dan İstanbul uçuşlarını durdurma kararı aldı. Ancak Eindhoven-İstanbul uçuşları sürecek ve uçuş sayısı haftada 6 keze arttırılacak.

Amsterdam/Rotterdam - İstanbul uçuşları neden durduruldu?

Transavia'nın sözcüsü Amsterdam-İstanbul ile Rotterdam-İstanbul uçuşlarının kaldırılmasının Türk Hava Yolları ile yarıştan dolayı olmadığını öne sürdü. Sözcüye göre Transavia'nın yeni taktiği uçuş yeri sayısını azaltmak ancak uçulan yerlerdeki uçuş sayısını arttırmak. Sözcü buna da örnek olarak Eindhoven-İstanbul arasında haftalık uçuş sayısının arttırılmasını örnek verdi.

Ancak genel kanıya göre Transavia bu uçuşyollarında Türk havayolları ile yarışa dayanamadı. Amsterdam-İstanbul arasında yalnızca Türk Hava Yolları'nın günde 6 uçuşu var. Buna bir de Onur Air, Pegasus gibi havayolları da eklendiğinde durum anlaşılıyor. Üstalik yakında "Atlas Global" adlı bir Türk havayolu da Amsterdam-İstanbul uçuşlarına başlayacak... Bu durumda Transavia'nın bu uçuşyollarından neden ayrıldığı daha iyi anlaşılıyor.

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.