ACN adlı kuruluş Hollanda'da özellikle azınlıkları dolandırıyor!

image

Volkskrant gazetesinde çıkan bir yazıda ACN (American Communications Network) adlı kuruluş anlatılıyor. Son zamanlarda Hollanda'da da çalışmaya başlamış.

Bu ACN'e bağlı dolandırıcılar özellikle Hollanda'daki Türk, Surinamlı, Faslı azınlıkları dolandırma peşindeymiş.

Nasıl dolandırıyorlar?

Bu Amerikalı kuruluş"Piramit yöntemi" ile çalışıyor. Bunlara üye olmak için belli bir para (482 avro) yatırıyorsunuz. Sonra da çevrenizdekileri, yakınınızdakileri üye yapıyorsunuz.Diyesim, onlardan 482 avro alarak!

Piramit yöntemi Hollanda'da yasak değil mi?

Evet yasak. Ama işin içine bir de "ürün satışı" katılarak bu yask deliniyor. Bu dolandırıcılık "Multi Level Marketing" (MLM "Çok Katmanlı Pazarlama") yönteminin arkasına saklanıyor! MLM Hollanda'da yasak değil. Görünüşte ACN'nin mallarını satıyorsunuz. Her satılan malda %10, %20 gibi aracı parası alıyorsunuz. Ama bu "mal satışı" yalnızca asıl işi saklamak için bir perde! Asıl parayı başkalarını ACN'e üye yaparak kazanıyorsunuz.

Çevrenizdekileri dolandırarak!

İslam Birlik Partisi de destek oluyor dolandırıcılara!

Volkskrant'ta çıkan yazıda, Arnaod van Doorn'un "İslam Birlik Partisi"nin Belediye'deki bir salonunu ACN'in pazarlama çalışmaları için açtığı yazılı. Dolandırıcılar burada öteki müslümanları bu dolandırıcılığın içine çekmeye çalışıyorlar. "Başta ben de inanmamıştım. Ama sonra çok para kazandım" gibi "başarı" öyküleri ile. Utanç verici bir durum.

ACN ne yazık ki Hollanda'da özellikle Müslümanların arasında çok iyi çalışıyor. Ancak bu işi de müslümanlığa maletmeden önce, Amsterdam Belediye Meclisi'ndeki "İslam Demokratlar" kümesinin önderi Hasan Küçük'ün sözlerini dinlemek gerek: "Bir kere dolandırıcılık yapan, hep dolandırıcılık yapar". Volkskrant'taki yazıda Hasan Küçük'ün bu sözleri daha önce uyuşturucu alım satımı yapan ve şimdi İslam Birlik Partisi başkanı olan Van Doorn için söylediği yazılıyor.

Eğer bir tanışınız, yakınınız sizi ACN'ye sokmaya çalışırsa..

O bir namussuzdur, hemen çevrenizden uzaklaştırın! Benim çıkan haberlerden anladığım bu.

BU dolandırıcıların Hollanda'daki internet sitesi bu: acneuro.nl . Oldukça para harcamışlar siteye. Çok ta inandırıcı gözüküyor. Ama kanmayın!

 

 

 

    • Ege Kendir

      By Ege Kendir

      Turkiye'deki AKP HIRSIZ larindan ogrenmis olmasinlar burdakiler de? Dini kullanip namussuzlar ceplerini dolduruyorlar serefsizler.

      • Hakan

        By Hakan

        Bir ara Almanya'da da Türkler arasında "Titan" diye bir piramit çetesi çıkmıştı. Sonra Türkiye'de de yapmaya başladılar. Sonunda bu titancılar tutuklandılar. Ama onlarınki saf piramit çetesiydi. Bu MLM'yi yapanlar var sanirim Türkiye'de. Bunları genelde vergiden yakalıyorlar. Dha yasalar hazır değil bu tür çeteleri yakalamaya.

      Latest comments

      No comments

      Hollandalı Türkler

      Hollandalı Türkler

      Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.