Lufthansa'ya bağlı Germanwings uçağı Fransa'da düştü. 148 Kişi taşıyordu!

image 

Güncelleme: Kaza yerindeki en büyük uçak parçasının bir araba büyüklüğünde olduğu açıklandı.

Güncelleme: Uçakta 65 Alman, 45 İspanyol ve "bilinmeyen sayıda" Türk yolcu olduğu açıklandı.

Güncelleme: Uçakta 2 de bebek olduğu açıklandı. Böylece yolcu sayısı 150'ye çıktı.

Güncelleme: Fransız cumhurbaşkanı uçak yolcuları arasında Alman, İspanyol ve "belki" Türk yolcuların da olduğunu açıkladı. Hollanda'da yayın yapan "RTL nieuws" uçakta en az bir Hollandalı yolcunun oldeuğunu açıkladı...

LUFTHANSA'YA BAĞLI GERMANWINGS FRANSA'DA BU SABAH DÜŞTÜ

Germanwings uçağı Barselona'dan Düsseldorf'a uçuyordu. Uçak 142 yolcu ile 6 çalışan taşıyordu. Germanwings, Alman havayolu kuruluşu Lufthansa'nın "ucuzcu" havayolu kuruluşu...

Uçağın Fransa'nın güneydoğu'sundaki Alp dağlarında düştüğü bildiriliyor. Uçağın düşmeden önce 10:47 sıralarında yardım çağrısı yaptığı bildiriliyor. Fransa, uçaktan kurtulan olduğunu sanmadıklarını açıkladı.

Ancak uçak çok kısa süre önce düştüğü için yeterli bilgi yok. Uçağın ulaşması zor bir bölgeye düştüğü açıklanıyor. Kaza yerine daha ulaşılamadı. Ancak dağlarda 2000 metre yükseklikte bazı parçalara ulaşıldı.

Lufthansa'nın ucuzcu havayolu....

Germanwings, Alman havayolu kuruluşu Lufthansa'nın "ucuzcu" havayolu kuruluşu... Genellikle Almanya'dan Akdeniz kıyılarındaki dinlence varışyerlerine uçuşlar yapan bir havayolu. Germanwings'in Airbus uçaklarının ortalama yaşı 9 yıl. Ancak düşen uçak çok daha eskiydi... Bu havayolu daha önce kaza yapmamıştı.

Düşen uçak 24 Yıllıktı!

4U 9525 Uçuş sayılı ve Airbus A320 türü olan uçak tam 24 yıldır uçuyordu... Başka deyişle eski bir uçaktı...

Düşen uçağın rotası:

image

 

Latest comments

No comments

Almanya Türk

Almanya Türk

Almanya geneli için duyurular haberler vb