Germanwings pilotu kız arkadaşına "Bir gün herkes benim adımı bilecek" demiş

 image

Lufthansa'ya bağlı Germanwings uçağının düşmesinin yankıları sürüyor. Uçağı yardımcı pilotun bilerek düşürdüğü açıklanmıştı.

Yardımcı pilotun birkaç ay önce ayrıldığı kız arkadaşı Alman Bild gazetesine konuştu.

"Geceleri karabasanlar görüyordu"

Yardımcı pilot Andreas Lubitz geçen yıl kız arkadaşına "Öyle bir şey yapacağım ki, düzeni değiştirecek, herkes benim adımı bilecek" demiş...

Germanwings'de hostes olarak çalışan ve 5 ay boyunca yardımcı pilotla uçan 26 yaşındaki kadın, yardımcı pilotun geceleri karabasanlar gördüğünü söyledi. Yardımcı pilot bazı geceler "düşüyoruz" diye bağırarak uyanıyormuş.

Lufthansa göremedi mi yoksa "yeterince hasta değil" mi dedi?

Genç kadın ayrılma nedeni olarak "sorunlu olduğu belliydi. O yüzden ayrıldık" dedi.

Ayrıca genç kadın, Lubitz'in ülküsünün Lufthansa'da uzun uçuşlarda birinci pilot olmak olduğunu açıkladı. Ancak yardımcı pilot, bunun hastalığı yüzünden olanaksız olduğunun bilincindeymiş...

Burada ortaya şöyle bir soru çıkıyor. Lufthansa geçekten Lubitz'in hastalığını bilmiyor muydu, yoksa "hastalığı kısa uçuşlar için sorun değil" diye mi düşündü?

Andreas Lubitz Lufthansa'nın ucuzcu yan kuruluşu Germanwings'de yardımcı pilot olarak çalışıyordu. Germanwings genelde Almanya'nın çevresindeki birkaç saatlik yerlere uçuyor.

 

Latest comments

No comments

Almanya Türk

Almanya Türk

Almanya geneli için duyurular haberler vb