Rusya Kırım'daki tek Tatar Türk Televizyonunu kapattı...

image 

Rusya Kırım Tatar Türkleri üzerindeki baskıyı arttırıyor. Şimdi de Kırım Tatarlarının tek TV kanalını kapattı. Rusya TV kanalının çalışma iznini yenilemeyerek kapanmasına neden oldu.

Rusya bir yıl önce Ukrayna toprağı olan Kırım'a elkoymuş ve sonra topraklarına katmıştı. Tatar Türkleri Kırım'da Rus işgaline karşı seslerini çıkaran ender topluluklardan birisi.

Tatar Türkleri neden Rusları sevmiyor?

Tatar Türkleri 2. Dünya savaşına dek Kırım'daki en kalabalık topluluktu. Ancak 2. dünya savaşında Ruslar Tatarları toplu olarak Kırım'dan çıkardı. Tatarlar zorla Orta Asya'ya gönderildiler.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra Tatarlar yavaş yavaş Kırım'a geri dönmeye başladılar. Ukrayna buna izin verdi çünkü böylece Kırım'daki etnik oranları dengelemeye çalıştı. Kırım'ın çoğunluğu Ruslardan oluşuyor. Ancak Rusya geçen yıl Kırım'ı elegeçirince, Tatarların durumu yine zorlaştı...

Tatar Önderlere Yasak

Rusya Tatar Türklerinin en önemli iki önderini Rıfat Çubarov ile eski meclis önderi Mustafa Cemilev'i Kırım'a sokmuyor. Bu iki önder çalışmalarını Ukrayna'nın başkenti Kiev'den sürdürüyorlar...

Latest comments

No comments

Almanya Türk

Almanya Türk

Almanya geneli için duyurular haberler vb