Amsterdam'da öldürülen Barış Önder'i Türkiye istemiş, Hollanda ağırdan almış...

 

 image

 

Barış Önder Türkiye'de Hollandalı Türk Zuhuri Şahin'i öldürmekten aranıyormuş. Türkiye istemiş ancak Hollanda işi ağırdan almış. Barış Önder geçen Cumartesi akşamı Amsterdam Osdorp'ta uğradığı saldırıda öldürülmüştü.

Türk polisi Zuhuri Şahin öldürülünce Hollanda'dan Barış Önder ile Ersin K.'yi tutuklamasını istemiş. Hollanda polisi önce bu kişileri tutuklamış ancak daha sonra serbest bırakmış. Hollanda'da Barış Önder için adam kaçırmak ve zorbalıktan soruşturmalar sürüyormuş. Bunlar sonuçlanıncaya dek Hollanda Barış Önder'i Türkiye'ye vermeme kararı almışmış...

Akgün öldürüldükten sonra polis ilk iş Barış Önder'in babasını sorgulamış

Ocak ayında Ali Ekber Akgün İstanbul'da öldürülünce, Türk polisi hemen Atilla Önder'i sorgulamış. Atilla Önder Amsterdam'da öldürülen Barış Önder'in babası. Polisin sorgulamasının nedeni, Ali Ekber Akgün ile Atilla Önder'in birbirlerinin karşıtı olmaları. Ancak polis Atilla Önder'i tutuklamamış. Vedat Şahin ile Ali Ekber Akgün'ü öldürme sanığı olarak çok sayıda kişi Türkiye'de tutuklu durumda.

Söylentilere göre Akgün öldürülmeden önce Atilla Önder'i öldürtmek için adam tutmuşmuş.

Suç Örgütlerinde Hesaplaşmalar Sürüyor

Son dönemlerde Hollanda kaynaklı suç örgütleri arasında hesaplaşmalar arttı. Örgütler arasında anakaralar arası bir savaş sürüyor. "Hollanda-İstanbul-Panama Üçgeni" olarak adlandırılan çatışmalarda birçok kişiye saldırı düzenlendi. Uyuşturucu işiyle uğraştığı savlanan Hollandalı Türk Zuhuri Şahin, 2013 yılında İstanbul'da bir ormanda ölü bulunmuştu. Zuhuri Şahin'in Hollanda-Türk suç örgütlerinde önemli bir kişi olduğu bildiriliyor. Zuhuri Şahin uyuşturucu taşıyıcılığı yapıyormuş. Ancak 2013'ün Temmuz ayında Hollandalı kız arkadaşı ile Türkiye'ye gitmiş, Boğaz'da bir otele yerleşmiş. Zuhuri Şahin'den sonra 24 Aralık 2014'te bu kez Vedat Şahin İstanbul'da öldürüldü. Aynı zamanlarda Alkmaar doğumlu Ali Ekber Akgün İstanbul'da lüks arabasının içinde kurşunların hedefi oldu. Daha sonra Hollanda mafyasının tetikçisi Sjaak Burger bir Orta Amerika ülkesi olan Panama'da bir lokantada vuruldu ve ağır yaralandı. Akgün ile Burger'in öldürülme emirlerini Hollandalı uyuşturucu suçlusu Dino Soerel'in verdiği öne sürüldü. Bu arada, yine bu suç örgütlerinde çalışan Okan Fidan Amsterdam Noord'da arabasının içinde vurularak öldürüldü.

Bakıldığında, geçen Cumartesi Amsterdam Osdorp'ta Barış Önder'in öldürülmesi ne ilk ne de son öldürme olayı...

image

 

 

    • Kemal

      By Kemal

      Abi zitliga bak, adamin adi "Baris" ama adam pislik islerle ugrasiyor, adam olduruyor...

      • Hakan

        By Hakan

        ölenin arkasından kötü konuşulmaz

        • Kemal

          By Kemal

          o nedenmis? adam her boku yesin herseyi yapsin sonra olunce badem gozlu mu oluyo?

          • Hakan

            By Hakan

            haklısın ama yine de bna kötü geliyor.

            • Temel Tüfekçioğlu

              By Temel Tüfekçioğlu

              ateşle yaşayan ateşle yanar. Olay bu. Ektiğini biçersin.

              • elif sedef

                By elif sedef

                Kemal sana giren cikan ne sen kimsin olmus birisini yargiliyorsun.. herkezin Kendi hayati vardi burdaki abimiz gibi sen ne curretle gelip buraya boyle seyler yaziyorsun.. Buarada burda bi pislik varsa o'da sensin seninde ailen vardir umarim tipki burdaki bu olen adam gibi. Yani bos bos konusma ha konusacaksanda. Sıkıyorsa bunu ailesine soylersin bilgisayar'in siganarak degil odlek

                • elif sedef

                  By elif sedef

                  Seninde anan baban bacin var demi onlarin da basina en kotusunu gelmesini diliyorum 

                  • Ercan Değirmencioğlu

                    By Ercan Değirmencioğlu

                    istedigimiz kadar burada konusalim, ister kötü olsun ister iyi, bir kisinin ölmesi iyi degil. Sonucta gencecik adam.

                    Yasaminin baharinda kara topraga girmis birisinin arkasindan artik ne denebilir ki? Eger sucluyduysa, gercekten pis islerle ugrasiyorduysa, en büyük bedeli ödemis: Yasamini.Bize de bir tek "Ulu tanrım günahlarini bagislasin" demek düser. Bir de, ulu tanrim geride kalanlara özellikle de ana babasina sabir versin.

                    Elif kardes, Kemal kardesin tepkisi siradisi degil aslinda. Sonucta bu islerle ugrasanlarin (sonucta adam öldürme sanigiymis) topluma, cevrelerindekilere cok zarari oluyor. Ama en cok ta kendilerine ve kendi ailelerine...

                    • Kemal

                      By Kemal

                      @elif sedef O savundugun adam Turkiyede adam oldurmus. Eger sende biraz onur varsa git bu adamin oldurdugu Hollandali Turk Zuhuri Sahin'in kardeslerine ot. 

                      Ayrica bana ne beddua ediyorsun? O bedduayi sana aynen iade ediyorum terbiyesiz. Ailecek hayrini gorun.

                    Latest comments

                    No comments

                    Hollandalı Türkler

                    Hollandalı Türkler

                    Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.