Hollanda Savcılığı: Hollanda'daki uyuşturucu çetesi hesaplaşması Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dek uzanıyor

 image

De Telegraaf gazetesi Türk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hollanda'daki Türk mafyası ile ilişkili olduğunu öne sürdü. De Telegraaf, Hollanda'nın en çok satan gazetesi ve sağ görüşlü olarak biliniyor. Haber 1 Mayıs 2015 günü gazetenin baş sayfasında tüm sayfayı kaplayacak biçimde yayınlandı.

Gazetede Mick van Wely adıyla yayınlanan yazıda, Amsterdam'da Barış Önder'in öldürülmesinin Erdoğan'a dek uzandığı yazılıyor. Yazıya göre öldürme emrini veren Şahin çetesi ile Türk cumhurbaşkanı Erdoğan arasında ilişkiler var. 

Barış Önder geçen hafta Amsterdam'da vurularak öldürülmüştü. Şimdiye dek herhangi bir sanık belirlenemedi. Barış Önder'in 2013'te İstanbul'da öldürülen Zuhuri Şahin'i öldürme sanığı olduğu, babası Atilla Önder'in de yeraltı ile ilişkili olduğu belirtiliyor.

Barış Önder'in öldürülmesi, Avrupa'da uyuşturucu işini paylaşamayan Şahin çetesi ile Önder çetesi arasında hesaplaşmanın bir parçası olarak görülüyor. 2014'ün Aralık ayından bu yana Hollanda ve Türkiye'de bu mafya hesaplaşmalarında 7 Türk öldürüldü.

"Hollanda Savcılığının Raporunda Yazıyor"

Gazete "Erdoğan-Mafya ilişkisini" Hollanda savcılığının dışarı sızdırılan bir soruşturma raporuna dayandırdı. Raporu Hollanda Adalet Bakanlığı savcılığı hazırlamış.  Rapora göre, Şahin çetesinin Hollanda'daki Türk suç örgütleri üzerinde büyük etkisi bulunmakta.

Şahin çetesinin önderlerinden birisi olan "Zekeriya K." adam öldürtmekten Hollanda'da tutuklu durumda. Raporda, Zekeriya K. ile  Belçika telefon numarası kullanan bir kişi arasında yapılan telefon konuşması da örnek olarak veriliyor.

Telefon konuşmasında çetebaşı, kendisinin Türk cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmana dek ulaşabileceğini söylüyor.  Ayrıca konuşmada cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çetebaşı Sedat Şahin'i sevdiği de belirtiliyor.

Konuşmada adı geçen Sedat Şahin'in kardeşi olan Vedat Şahin 2014'ün Aralık ayında Türkiye'de öldürülmüştü. Öldürme emrinin Hollanda'dan verildiği öne sürülüyor. Ayrıca geçen hafta Amsterdam'da öldürülen Barış Önder'in 2013'te Sedat Şahin'in yakını olan Zuhuri Şahin'in İstanbul'da öldürülmesinde sanık olduğu biliniyor.

image

Geçen hafta öldürülen Barış Önder.

"Zekeriye K. Erdoğan ile ilişkileri açıklayabilir"

Gazeteye göre Hollanda'da tutuklu olan Zekeriya K., Şahin çetesinin Erdoğan ve çevresi ile ilgili olarak Hollandalı yetkililer ile konuşabilir. 

Bu konuşmalar raporda "Yeraltı dünyası/Yerüstü dünyası. Güç nereye ulaşıyor" başlığı altında toplanmış. Gazetede ilginç bir biçimde Hollanda Adalet Bakanlığı'nın bu savları araştırmadığı yazılıyor.

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.