Amasya'da "Özçekim yapan şehzade" anıtı açıldı!

image

 

Türkiye'nin Amasya kentinde belediye "cep telefonu ile özçekim ("selfie") yapan şehzade" anıtı dikti! Anıt hem ilgi çekti, hem de tepki gördü.

Amasya, şehzadeler kenti

Osmanlı imparatorluğunda padişahın oğullarına "şehzade" denirdi. Şehzadeler devlet yönetmeyi öğrensinler diye Anadolu'da Manisa, Amasya vb gibi kentlerde yöneticilik yaparlardı. Daha sonra Osmanlı imparatorluğunun başına geçmiş birçok padişah yönetim eğitimlerini Amasya'da almışlardır.

Hem ilgi, hem tepki: "Osmanlı şehzadeleri ile dalga geçiliyor"

Özçekimci şehzade anıtı çok ilgi çekti. Birçok kişi Amasya'ya anıtı görmeye geldi. Gelen gezginler anıtın yanına geçip onunla birlikte özçekim yapıyorlar ya da topluca fotoğraf çektiriyorlar. Ancak birçok yurttaş ta anıta tepki gösterdi. Anıta tepki gösterenler genellikle "Osmanlı imparatorluğunun şehzadelerinin soytarı durumuna düşürüldüğünü" söylüyorlar. Anıtla dalga geçenlerden birisi de Amasya'nın CHP milletvekiliRamis Topal, "Hükümetimizin Amasya'ya yaptığı yeni yatırım; selfie yapan şehzade. Şaka değil. İlber Hoca'nın yorumlarını duyar gibiyim" tvitini attı.  AKP'li belediye ise "belli bir şehzade konu alınmadı" diyerek kendisini savundu...

image 

 

    • Ege Kendir

      By Ege Kendir

      işin içine para girdimiydi AKP'lilerin gözü ne şehzade görür ne Osmanlı görür. Ulan bunlar analarını bile satarlar para için be, Osmanlıyı mı satmayacaklar?

    Latest comments

    No comments

    Almanya Türk

    Almanya Türk

    Almanya geneli için duyurular haberler vb